22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζ. Μακρή εκπρόσωπος Πρωθυπουργού στη γιορτή Αγ. Γερασίμου Κεφαλονιάς

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γερασίμου Πολιούχου της Κεφαλονιάς.

Στις 16 Αυγούστου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής για το νησί, η κα Μακρή παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιερώνυμος, Ουκρανίας Νέστωρ και Κεφαλληνίας Δημήτριος. Στη λειτουργία συμμετείχαν, επίσης, οι εκκλησσιαστικές χορωδίες του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου Δ/ντη της Λυρικής Σκηνής και του Νικολάου Βάλσαμου.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας παρακολούθησε τη λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, που φυλάσσεται στο ναό και μεταφέρεται στα χέρια από τους νέους του χωριού.

Την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη της Κεφαλονιάς, που εορτάστηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, κλήρου και φορέων και πλήθος πιστών από τα Επτάνησα και από όλη την Ελλάδα.

Η Υφυπουργός Παιδείας έστειλε τις ευχές της στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και τους απανταχού Κεφαλονίτες για την σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία και τον τόπο και εξέφρασε την αγάπη της για το νησί και την σύνδεση που νιώθει με την θρησκευτική παράδοση της Κεφαλονιάς και τη συγκεκριμένη γιορτή, στην οποία παρίσταται κάθε χρόνο.

Η κα Μακρή, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση σε γεύμα, που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ