20.9 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Επικίνδυνη και για τη δημόσια ασφάλεια η Δημοτική Αρχή Μιτζικού!»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το φαγητό του λαού περνά σε… άλλη διάσταση και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Με τρόμο παρακολουθούν οι πολίτες την ακρίβεια να «βρυχάται»...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Πατέτσου

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η Ζωή Πατέτσου. Η...

Ποιότητα ζωής: Η βαθμολογία των Ελλήνων για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ικανοποίηση...



Την ανησυχία και την οργή τους εκφράζουν με νέα τους ανακοίνωση ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας», με αφορμή  την πτώση του δρόμου που συνδέει την οδική αρτηρία με τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στις Μηλιές, χθες το πρωί.
Σύμφωνα με τα στελέχη της παράταξης, τα χθεσινά γεγονότα γεννούν πολλά ερωτηματικά τόσο αναφορικά με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στην αποκατάσταση των ζημιών από τις περσινές πλημμύρες, όσο και με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής, καθώς ακόμη παραμένει άγνωστο ποιος ή ποιοι έδωσαν την άδεια για χρήση του χώρου, παρά το γεγονός ότι παρέμενε κλειστός, μετά τις καταστροφές του περσινού Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Με τρόμο, που εύλογα ακολούθησε η οργή, πληροφορηθήκαμε χθες το πρωί, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, την πτώση μέρους του δρόμου, που συνδέει το δημοτικό χώρο στάθμευσης των Μηλεών με την οδική αρτηρία. Ένα γεγονός που, αναμφισβήτητα, τρόμαξε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου, μόνο και μόνο με τη σκέψη του τι θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.
Είναι γεγονός ότι “σταθήκαμε τυχεροί” που η πτώση του δρόμου συνέβη το βράδυ, καθώς κανείς μας δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, εάν το γεγονός λάμβανε χώρα κάποια άλλη ώρα της ημέρας, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του δημοφιλούς προορισμού των Μηλεών.
Βέβαια, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς από τα συνεργεία του Δήμου, ωστόσο είναι πάρα πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με το όλο συμβάν, ερωτηματικά που ενδεχομένως να επιβάλλουν και την παρέμβαση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών, αναφορικά με τις ευθύνες που ενδεχομένως να προκύπτουν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μαρτυρίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής ο δρόμος βρισκόταν, κυριολεκτικά, στον αέρα μετά τις περσινές πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστός, όπως και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης.
Παρά, ωστόσο, τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των ανθρώπων της περιοχής, ουδείς έσπευσε να αποκαταστήσει τη ζημιά, ούτε και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου η περιοχή ανέμενε πλήθος επισκεπτών.
Γιατί, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αγνοήσει τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής;
Γιατί δεν επισκεύασε τον εν λόγω δρόμο, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό το πρόβλημα που η περιοχή αντιμετωπίζει με τη στάθμευση, ειδικά κατά την διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου;
Και επιπλέον. Όπως ήταν σε όλους μας γνωστό, ο δρόμος μέχρι πρόσφατα παρέμενε κλειστός, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την στατικότητά του.
Ποιος λοιπόν ήταν αυτός που αφαίρεσε τις απαγορευτικές κορδέλες δίνοντας τον δρόμο σε χρήση, χωρίς πρώτα να έχουν γίνει τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών;
Πραγματικά οι ευθύνες στην προκειμένη περίπτωση είναι, όπως αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, εγκληματικές και θα πρέπει να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατό.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο του Νοτίου Πηλίου, αν στα έργα αποκατάστασης που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του Δήμου τηρούνται οι προδιαγραφές τόσο σε ότι αφορά τα προπαρασκευαστικά έργα, όσο και την ασφαλτόστρωση των δρόμων, καθώς δεν είναι και λίγα τα παράπονα που εκφράζονται για την ποιότητα των έργων.»

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ