21.2 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοσμοπλημμύρα τον δεκαπενταύγουστο στο Λιβάδι Ελασσόνας – Γλέντι με φαγητό και χορό κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από νωρίς η πλατεία ήταν γεμάτη με Λιβαδιώτες όλων των ηλικιών και επισκέπτες, οι οποίοι επέλεξαν βουνό αντί για θάλασσα για τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής. Πέραν του κέντρου όμως, τα καλντερίμια και τα δρομάκια του χωριού γέμισαν κόσμο από νωρίς. Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον οποίο πολλοί επισκέπτονται ανήμερα του δεκαπενταύγουστου.

Στην πλατεία από νωρίς στήθηκε γλέντι με μουσική από ζωντανή ορχήστρα, φαγητό και χορό, καθώς πρόκειται για το πιο ξακουστό πανηγύρι της περιοχής. «Το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου στο Λιβάδι είναι όπως όλα τα πανηγύρια στα βλαχοχώρια. Είναι μια περίοδος στην οποία όλοι οι συγχωριανοί έρχονται στα πάτρια εδάφη τους να τιμήσουν τους προγόνους τους, να τιμήσουν το αίμα τους και να προσκυνήσουν την Παναγία για να τους χαρίσει υγεία κι ευτυχία για όλη τη χρονιά. Παράλληλα έρχονται για να ανταμώσουν όλους τους συμμαθητές, τους φίλους και τους συγγενείς τους. Τα γλέντια που γίνονται είναι μεγάλα στην πλατεία, στον πνεύμονα δηλαδή του χωριού», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Karfitsa ο αναπληρωτής του δημάρχου Ελασσόνας, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού, Δημήτρης Καρανίκας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες των γύρω περιοχών, οι οποίοι έρχονται για να απολαύσουν το γιορτινό κλίμα, τη θέα και την ομορφιά του παραδοσιακού χωριού. Όπως τονίζει στην Karfitsa, το πανηγύρι αποτελεί επίσης μια ευκαιρία ώστε οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν κομμάτια της ιστορίας του χωριού και της παράδοσής του. «Αυτή την ημέρα πλημμυρίζει πραγματικά το Λιβάδι, σφύζει από κόσμο. Είναι το κέντρο της ζωής του οικισμού. Είναι ένα πανηγύρι που έχει να κάνει με όλη την ιστορία του χωριού», επεσήμανε.

Πηγή: karfitsa.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ