22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

4η εβδομάδα επιτυχούς λειτουργίας της δράσης πόρτα-πόρτα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών από επιχειρήσεις εστίασης στο Πατητήρι

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διανύουμε την 4η εβδομάδα επιτυχούς λειτουργίας της δράσης πόρτα-πόρτα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών από επιχειρήσεις εστίασης στο Πατητήρι. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί και δεματοποιηθεί 1,1 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία θα αποσταλούν κατά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Μαγνησίας.
Η δράση, με τίτλο Alonissos Circular Business, υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE IP CEI GREECE | Circular Greece από τον Δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με το Δίκτυο Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network και έχει στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την εφαρμογή αποδοτικότερου συστήματος αποκομιδής και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών στα κέντρα ανακύκλωσης καθώς και την εξοικείωση των επιχειρήσεων εστίασης του νησιού με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας .
Την τρέχουσα εβδομάδα η δράση πόρτα-πόρτα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, που δοκιμάστηκε επιτυχώς στο Πατητήρι, επεκτείνεται στις επιχειρήσεις εστίασης των παραλιών Μεγάλος Μουρτιάς, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά, Κοκκινόκαστρο, Τζώρτζη Γιαλός και Λεφτός Γιαλός στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ στη συνέχεια θα εξετασθεί η εφαρμογή της δράσης στο σύνολο των παραλιών του νησιού.
Ο σκοπός είναι η μετατροπή του συνόλου των παραλιών της Αλοννήσου σε παραλίες μηδενικών αποβλήτων. Στην κατεύθυνση αυτή, στις παραλίες αυτές έχουν ήδη εγκατασταθεί κάδοι συλλογής αποτσίγαρων για την απόρριψη αποτσίγαρων τα οποία θα συλλέγονται σε ειδικά χάρτινα τασάκια τα οποία θα διανέμονται καθημερινά από τις επιχειρήσεις κάθε παραλίας.
Ο Δήμος Αλοννήσου, με τη βοήθεια του ΔΑΦΝΗ αλλά και την υποστήριξη όλων των εταίρων του έργου LIFE IP υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την υψηλή επίβλεψη του ΓΓ κ. Γραφάκου, επιδιώκει να αποτελέσει ξανά νησί υπόδειγμα στη διαχείριση των αποβλήτων.
Με την καλή συνεργασία των επιχειρήσεων και κατοίκων του νησιού είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση, απευθυνθείτε στον Δήμο Αλοννήσου και τον υπεύθυνο έργου Νίκο Αργυρίου.
2424350222
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ