17.8 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξηλώνονται οι μπάρες στο ELIVΙ | Στα χέρια του Δήμου Σκιάθου εγκαταστάσεις και εκτάσεις με σχέδιο Νόμου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα χέρια του Δήμου  Σκιάθου με την δημιουργία νομοθετικού πλαισίου – που για πρώτη φορά- γίνεται στην Ελλάδα και αφορά την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στο Ξενοδοχείο Elivi κάτι που θα γίνει σε συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου που πάρθηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός “οδεύει” για να πάρει ΦΕΚ.  Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαν έντονοι διάλογοι και διαξιφισμοί ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κα Δέσποινα Λιακοπούλου μετά την έντονη λογομαχία Δημάρχου Θοδωρή Τζούμα και Πασχάλη Εμμανουήλ αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση. Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί συνόλου δεκαέξι (16) δημοτικών συμβούλων «ΥΠΕΡ» της τροποποίησης του σχεδίου ειδικών κανόνων για τη χρήση και λειτουργία των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων του παραθεριστικού τουριστικού χωριού «ΞΕΝΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ» τάχθηκαν έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι (Ευσταθίου, Βερβέρης, Παπαδούλια, Γιαννίτσης, Βατζάκας, Χ. Πασχάλη, Καραθάνος, Χονδρονικολή, Γ. Διολέττας, Λιακοπούλου, Εμμανουήλ), «ΚΑΤΑ» ψήφισε ο κ. Γιαμαρέλος και «ΑΝΑΒΟΛΗ» του θέματος ζήτησαν τέσσερις (Εμμ. Πασχάλης, Ν. Πασχάλης,
Αντωνίτσας και Πατσάς).

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

skiathoslife.gr

Νίκος Τζούμας

ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

Με δελτίο Τύπου και μέτα το πέρας της ψηφοφορίας ο Δήμος  Σκιάθου επισημαίνει πως σύμφωνα με το σχέδιο νόμου ο κύριος της επένδυσης ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε” Elivi Hotel, ενώ ως όφειλε έχει αποξενωθεί των κοινόχρηστων και κοινοφελών αυτών χώρων με την με αρ. 979/30.06.2017 συμβολαιογραφική πράξη, αμφισβητεί την κυριότητα του Δήμου στους κοινόχρηστους χώρους και έχει στραφεί κατά του Δήμου και κατά του ΤΑΙΠΕΔ ισχυριζόμενος πως ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα κυριότητας και πως παρανόμως, ακύρως και εσφαλμένως εμφανίζεται στα ΚΑΕΚ. Από την λειτουργία της επιχείρησης, ο κύριος της επένδυσης έχει τοποθετήσει μπάρα επί των κοινοχρήστων και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.  Προκειμένου να δωθεί τέλος στην καταπάτηση των κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος έχει αναπτύξει συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, για τον Κανονισμό λειτουργίας των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων του Παραθεριστικού Τουριστικού χωριού, όπου σύμφωνα με το οποίο η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας απαγορεύεται να τοποθετούνται. “Η σύνταξη ενός τέτοιου είδους Κανονισμού επιχειρείται για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την ψήφιση αυτού του κανονισμού δημιουργούμε ένα προηγούμενο για την λειτουργία των 2 κοινόχρηστων χώρων, πρόκειται για μια δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της δημοτικής αρχής.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ