22.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Έργα αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης υδρομαστεύσεων στο Ορεινό Πήλιο από τη ΔΕΥΑΜΒ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακυβέρνητος σε αχαρτογράφητα νερά

Tα αχαρτογράφητα νερά στα οποία ταξιδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ...
Έντεκα μήνες μετά τις καταστροφές, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προχωρήσει, με χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε εργασίες αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης υδρομαστεύσεων συστάδων πηγών και δεξαμενών του Ορεινού Όγκου Πηλίου. Οι εργασίες αυτές θα διασφαλίσουν την υγειονομική προστασία και την αποκατάσταση της υδροδότησης περιοχών του Δήμου Βόλου, που επλήγησαν από τη θεομηνία ‘Elias’.
Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση ΔΙΠΑ/οικ.37674/2016 του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κλειστοί υπόγειοι αγωγοί εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, που αφορούν τη μεταφορά νερού και ομβρίων, δεν απαιτούν περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4281/2014, ο εργολήπτης-ανάδοχος δεν θα χρεώσει ΦΠΑ στα φορολογικά στοιχεία και δεν θα καταβληθεί σε αυτόν ΦΠΑ. Η ανάθεση της σύμβασης θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όπως προβλέπει το άρθρο 269, παρ. (δ) του Ν. 4412/2016.
Η θεομηνία ‘Elias’, που έπληξε την περιοχή στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2023, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις πηγές Καλιακούδας. Παρότι οι υδρομαστεύσεις έχουν αποκατασταθεί, απαιτείται προστασία του νέου υδραγωγείου, η διαμόρφωση του ρέματος, ο εκβραχισμός και η προστασία του σωληναγωγού για λόγους δημόσιας υγείας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.200.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, και θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΜΒ των ετών 2024 και 2025. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.
Παράλληλα, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και των αντλιοστασίων στην Αγριά. Το έργο αφορά την ανακατασκευή των αντλιοστασίων αποχέτευσης (Σουτραλί, ΟΣΕ, Αστέρια Αγριάς και Α2 Βόλου) και την άρση βλαβών του δικτύου αποχέτευσης λόγω της θεομηνίας ‘Elias’.
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και καταρράκτης
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ