20.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Απλήρωτοι αγρότες της Λάρισας από την κακοκαιρία Ντάνιελ: “Το 70% δεν έλαβε την εξόφληση της αποζημίωσης” – Αύριο βγάζουν τρακτέρ (βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα τρακτέρ τους μέσα στον Αύγουστο βγάζουν οι αγρότες στη Λάρισα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει τέτοια εποχή. Η απόφαση που πήρε το συντονιστικό των αγροτών είναι να κατεβάσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα αύριο Πέμπτη 1, Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Μάλιστα πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν εκεί.

Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, αγρότης στη Λάρισα μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι από την κακοκαιρία Ντάνιελ: «Καταρχάς να πω ότι επικρατεί ανησυχία σε ότι αφορά τη νέα φορολογική διαδικασία. Φαίνεται ότι φορολογικά θα προκύψουν νέα στοιχεία για πάρα πολύ κόσμο. Για εμάς τους αγρότες υπάρχει το αφορολόγητο και δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Σε ότι αφορά τη Λάρισα και τον Ντάνιελ, κάποιοι αγρότες δεν μπήκαν στην εξόφληση της αποζημίωσης. Μετά από 11 μήνες η Λάρισα κατά 70% σε ότι αφορά τη φυτική παραγωγή, είναι απλήρωτη, επικαλούμενο το τοπικό κατάστημα ΕΛΓΑ  ότι δεν πρόλαβε να τακτοποιήσει τα πορίσματα. Όταν είσαι κάτω από το νερό και είσαι στην κόκκινη ζώνη, γιατί χρειάζεται το τελικό πόρισμα; Όταν εκεί η ζημιά είναι στο 100%. Υπάρχει πόνος, θυμός και φωνές».

Για τους κτηνοτρόφους ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως «οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν πάθει ένα δεύτερο μεγάλο σοκ μετά την πλημμύρα λόγω της πανώλης. Η ανησυχία είναι στο ζώο που παθαίνει μια ανενεργή δράση. Οι άνθρωποι φυσικά δεν κινδυνεύουν, να το πούμε για μία ακόμη φορά».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ