15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε σε επιδρομή του Ισραήλ στην Τεχεράνη την Τρίτη, ανέφερε η Χαμάς σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Telegram την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Aljazeera, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη νωρίς το πρωί της Τετάρτης. «Η Χαμάς ανακοινώνει με θλίψη στον παλαιστινιακό λαό και το αραβικό έθνος ότι ο ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, όπου συμμετείχε στην τελετή του νέου Ιρανού προέδρου», ανέφερε.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι ο Ισμαήλ Χανίγια, κορυφαίος ηγέτης της Χαμάς, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, όπου συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Ιράν. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο ίδιος και ένας Ιρανός φρουρός ασφαλείας έγιναν στόχος στον τόπο διαμονής τους και θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διενεργεί έρευνα το Ιράν

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στην ιρανική επικράτεια. Τη δολοφονία του ηγέτη του ανακοίνωσε το ίδιο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ