22.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακυβέρνητος σε αχαρτογράφητα νερά

Tα αχαρτογράφητα νερά στα οποία ταξιδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ...
118 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου στην Ανατολική Ρωμυλία στις 30 Ιουλίου του 1906. Ο Ελληνισμός της Βόρειας Θράκης παραδόθηκε στο μίσος των Βουλγάρων εθνικιστών, ως αποτέλεσμα του σχεδίου προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Βουλγαρικό κράτος.
Ο Βουλγαρικός στρατός περί το 1885 πραξικοπηματικά κατέλαβε την Ανατολική Ρωμυλία. Το καλοκαίρι του 1906 ξέσπασαν ανθελληνικοί διωγμοί στα κυριότερα ελληνικά αστικά κέντρα, κατά τη διάρκεια των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς σπίτια, εκκλησίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, με αποκορύφωμα την καταστροφή της Αγχιάλου.
Η Αγχιάλεια, η Αγχιάλη, η Αχελώ, η Ουλπία και σήμερα η Πομόριε είναι τα ονόματα της πόλης που στόλιζε τις ακτές του Ευξείνου Πόντου στο πέρασμα των 2500 χρόνων της ιστορίας της.
Μετά την καταστροφή, οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τα προγονικά εδάφη και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η Νέα Αγχίαλος.
Οι Αγχιαλίτες δεν έχουν ξεχάσει την ιστορία τους. Διατηρούν διαχρονικά και ενισχύουν τους δεσμούς τους με την «πατρίδα» τους μέσω των παραδόσεων, των εθίμων και των άσβεστων μνημών. Η ιστορική γνώση πέρασε από γενιά σε γενιά και οι κάτοικοι τη Νέας Αγχιάλου πρόκοψαν και συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής.
Ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων, οι αγώνες που έδωσαν και οι θυσίες που έκαναν για να σωθεί η πατρίδα τους, αποτελούν βαριά κληρονομιά και φάρο γνώσης για κάθε νέο άνθρωπο, ώστε να μη ξεχνά τις ρίζες του.
Είναι γνωστό ότι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.
Κάθε χρόνο, επετειακά νιώθουμε την ανάγκη της επανασύνδεσης με το νήμα της ιστορίας.
Θυμόμαστε πως οφείλουμε να μη ξεχνάμε. Να τιμούμε και να μαθαίνουμε από τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου μας.
Σήμερα, τιμούμε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ίδρυσαν αυτή την όμορφη πόλη, τη Νέα Αγχίαλο. Έχουμε τη μνήμη και την πεποίθηση πως για να διαφυλάξουμε τις αξίες και την ελευθερία μας πρέπει να βαδίσουμε στο μέλλον ενωμένοι, με οδηγό τη γνώση και τη σωφροσύνη.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι
Μου αρέσει!
Σχολιάστε
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ