20.9 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η “Συμμαχία για τον Βόλο” ζητεί απαντήσεις για στάθμευση, κάδους απορριμμάτων και κυκλικό κόμβο στη Νέα Ιωνία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το φαγητό του λαού περνά σε… άλλη διάσταση και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Με τρόμο παρακολουθούν οι πολίτες την ακρίβεια να «βρυχάται»...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Πατέτσου

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η Ζωή Πατέτσου. Η...

Ποιότητα ζωής: Η βαθμολογία των Ελλήνων για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ικανοποίηση...

Μότσαρτ: Βρέθηκε άγνωστη μουσική σύνθεση σε βιβλιοθήκη στην Γερμανία

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό έργο που συνέθεσε ο...

Ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα στον τομέα της καθημερινότητας, όπως η διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες, το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων και η μη απομάκρυνση υποσταθμού της ΔΕΗ από την περιοχή όπου κατασκευάζεται ο κυκλικός κόμβος στο τέρμα της οδού Βενιζέλου και Δοξοπούλου,  ζητούν με Ερωτήσεις τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας  Ν. Μόσχος, Λ. Αναστασίου, Βαλασσία Πετρίδη, Ευθ. Τσάμης, Στ. Λημνιός, Μ. Βαξεβανόπουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ερασμία Καλαφάτη και Λ. Μαυρογιάννης.

Αναλυτικά οι Ερωτήσεις:

Διαγράμμιση Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούνται εργασίες διαγράμμισης και οριοθέτησης θέσεων για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.)  Ωστόσο έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να έχουν ολοκληρωθεί διαγραμμίσεις και οριοθέτησης θέσεων στάθμευσης πλησίον σε φωτεινούς σηματοδότες.

Ωστόσο  σύμφωνα με το αρ. 34 του Ν. 2696/1999 (όπως έχει τροπ.) (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) «[Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται: …..θ) σε απόσταση μικρότερη από είκοσι (20) μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP), ως και σε θέση, στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών]»

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος :

  • Για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε η ανωτέρω διαγράμμιση και οριοθέτηση πλησίον φαναριών, παρά την ρητή απαγόρευση του Κ.Ο.Κ.;
  • Ποιος επιβλέπει την διαγράμμιση και οριοθέτηση του Σ.Ε.Σ.;
  • Έχει παραδοθεί το συγκεκριμένο έργο;
  • Πότε θα αποκατασταθεί το συγκεκριμένο λάθος;

 

Πλύσιμο κάδων αστικών απορριμμάτων

 

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι κάδοι αστικών απορριμμάτων, κυρίως εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, βρίσκονται σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες να μυρίζουν ανυπόφορα. Η κατάσταση αυτή ειδικά σε περιοχές με μονοκατοικίες είναι αφόρητη, αφού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα να ανοίξει κάποιος τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Για το λόγο αυτό τα παράπονα των δημοτών είναι καθημερινά. Επίσης είναι γνωστό ότι παλαιότερα η Δ/ση Καθαριότητας προχωρούσε σε πλύσιμο των κάδων, το πρόγραμμα των οποίων ανακοινωνόταν στα Μ.Μ.Ε.

 

Σύμφωνα με την ΥΠΕΝ/ΔΔΑ 119776/2429/2021 (ΦΕΚ Β’ 5888/ 15.12.2021) «Δομή και Ελάχιστο περιεχόμενο του Κανονισμού Καθαριότητας των ΟΤΑ Α’ Βαθμού» «[Η εφαρμογή περιοδικών ή έκτακτων προγραμμάτων πλυσης-απολύμανσης κάδων αποτρέπει την μετατροπή των μέσων συλλογής αποβλήτων σε εστίες μόλυνσης. Ειδικότερα ο Δήμος μεριμνά για τον τακτικό καθαρισμό των κάδων. Η πλυση των κάδων γίνεται με ειδικά οχήματα – πλυντήρια κάδων με την χρήση απορρυπαντικών/απολυμαντικών υγρών… Η συχνότητα πλύσης των κάδων καθορίζεται από το πρόγραμμα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου. Κατόπιν της πλύσης τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο που αναγράφει την ημερομηνία πλύσης – απολύμανσης]»

 

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

Έχουν πλυθεί ποτέ οι κάδοι απορριμμάτων και εάν ναι πότε ήταν η τελευταία φορά;

Σε ποιον έχει ανατεθεί η πλύση των κάδων;

Υπάρχει πρόγραμμα πλύσης και απολύμανσης των κάδων και εάν ναι, γιατί αυτό δεν ανακοινώνεται ;

Για ποιο λόγο απουσιάζει από τους κάδους της πόλης, το ειδικό αυτοκόλλητο σε αυτούς που αναγράφει την ημερομηνία πλύσης – απολύμανσης;

 

Κυκλικός κόμβος

Στο τέρμα της οδού Βενιζέλου και Δοξοπούλου κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

-Γιατί δεν ζήτησε από τη ΔΕΗ να απομακρύνει τον υποσταθμό της που υπάρχει εκεί, ούτως ώστε να πετύχει α. Επίλυση ενός παγίου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση του και β. Να αποκτηθεί μεγαλύτερος ζωτικός χώρος για τον κόμβο.

-Ποια είναι η αντιπλημμυρική μελέτη που συνοδεύει το έργο ώστε να μην έχουμε τις επιπτώσεις  όπως σε προηγούμενους κόμβους;

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ