18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

O «Πολάκης» της διπλανής πόρτας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το βράδυ της Δευτέρας 15.07.2024 σε απευθείας μετάδοση στο Attica TV είδαμε το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να διατάζει τη πρώτη γυναίκα Γραμματέα της Π.Ε του κυβερνώντος κόμματος και εκλεγμένη βουλευτή στο Β2’ Δυτικό Τομέα της Αθήνας κα. Μαρία Συρεγγέλα να το “βουλώσει” και να “πάει να κάνει καμιά δουλειά”. 

Ο αψύς κρητικός που έχει συνηθίσει το κοινό του στο να μειώνει το πολιτικό επίπεδο της χώρας έδειξε το αληθινό του πρόσωπο για ακόμη μια φορά κρίνοντας την Γραμματέα της Π.Ε ως «ανεπαρκή» συνομιλητή λόγω φύλου και ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε καμία θέση στο δημόσιο βίο καθώς για τον ίδιο καλύτερα θα ήταν να πάει σπίτι της να «κάνει καμιά δουλειά» και να το βουλώσει. 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που “μάχεται” για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των δύο φύλων για τα μάτια του κόσμου, δεν προέβη σε καμία διαγραφή του ηγετικού στελέχους της κ. Πολάκη και προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τηλεφωνήματα και πρόχειρες συγγνώμες χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα για τον τερματισμό του σεξισμού στο δημόσιο διάλογο.

 

Όποιος παρακολούθησε το απόσπασμα του μανιφέστου τοξικής αρρενωπότητας σίγουρα αναρωτήθηκε για την ψυχραιμία που επέδειξε η Συρεγγέλα. 

Είναι όμως η πρώτη φορά που η Γραμματέας της Π.Ε βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα «πολάκη» στη ζωή της;

 Σίγουρα όχι. 

 

Αρκετά έτη μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις περί ισότητας των δύο φύλων στο γάμο, στην εργασία, στην αμοιβή, ύστερα από τόσα κινήματα ενδυνάμωσης των γυναικών, ομιλίες, βιβλία, αληθινά παραδείγματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι πάλι με το φαινόμενο του να βασίζεται η επιχειρηματολογία ενός άντρα πολιτικού έναντι μιας καταξιωμένης γυναίκας, συζύγου , μητέρας και πολιτικού στην υποτιθέμενη «κατωτερότητα» του γυναικείου φύλου. 

Με το μισό twitter να λέει ότι «καλά της έκανες» και ένα ολόκληρο κόμμα που έχει κυβερνήσει τη χώρα για 5 έτη να «στρουθοκαμηλίζει». 

 

Κερασάκι στην τούρτα του μισογυνισμού οι δηλώσεις του αμετανόητου Πολάκη «ούτε λέξη δεν παίρνω πίσω» εμμένοντας στο ψευτοδικαίωμα του να αισθάνεται ανώτερος από τη Μαρία Συρεγγέλα καθώς αυτός βλέπεις γεννήθηκε ΑΝΤΡΑΣ….

Δυστυχώς, παρά τα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας και μετά από τόσες κυβερνητικές αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες κυρίως από το 2019 και έπειτα, στην διπλανή μας πόρτα συνεχίζει να βρίσκεται ένας «πολάκης».

Ο πολάκης της διπλανής πόρτας μπορεί να είναι σύντροφος, γονέας, εργοδότης, φίλος ή συνάδελφος. 

Ο πολάκης της διπλανής πόρτας όπως και ο original δεν πρόκειται να σεβαστεί την προσωπικότητα καμίας Συρεγγέλα.

Η τοξικότητα έχει εμποτιστεί βαθιά στο χαρακτήρα του και τον έχει κάνει να πιστέψει ότι υπερέχει έναντι όλων των γυναικών οι οποίες δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλές, έξυπνες ή ικανές για να σταθούν πολιτικά, επαγγελματικά ή κοινωνικά στην ίδια θέση με αυτόν. 

Όμως αν δεν πολεμήσουμε όλες και όλοι μαζί τους «πολάκηδες» με βήμα πως θα νικήσουμε αυτούς στην διπλανή μας πόρτα;

 

Αν δεν σταθούμε όλες και όλοι απέναντι σε αυτούς που επηρεάζουν, που αποτελούν πρότυπο, που ψηφίζονται να εκπροσωπήσουν Νομούς ολόκληρους πως θα μπορέσουν οι Συρεγγέλες του αύριο να τολμήσουν να ασχοληθούν με το δημόσιο βίο ;

 

Η Ισότητα είναι ένα ζήτημα πανανθρώπινο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό που αφορά όλες τις κοινωνίες και όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Δεν αποτελεί κτήμα κανενός χώρου και σίγουρα για την κατάκτηση της δεν φτάνουν τα ευχολόγια και οι δήθεν ψευτοπροοδευτισμοί στις Σπέτσες.

Η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας που παραμένει ένα διαρκές ζητούμενο πρέπει να αποτελέσει και κοινό ζητούμενο.

 

Η ισότητα των δύο φύλων στη σύγχρονη Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων και ίσως η μεγάλη ευκαιρία να παραδώσουμε τον κόσμο μας καλύτερο στης επόμενες γενιές.

 

Για κάθε Πολάκη της διπλανής πόρτας λοιπόν, εμείς πρέπει να στεκόμαστε σθεναρά με τις Συρεγγέλες της πολιτικής, της εργασιακής καθημερινότητας, της κοινωνίας.

 

Ξεκάθαρα λοιπόν #Με_την_Συρεγγέλα!

Μαρία Καραγιάννη – Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού της ΝΔ 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ