22.3 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζια: Το κυκλαδίτικο νησί που σαγηνεύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Τζια (ή Κέα) είναι ένα διάσημο και γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί με μακραίωνες παραδόσεις και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το τοπίο του νησιού θα σας κεντρίσει σίγουρα την προσοχή με τα πράσινα χωράφια, τους ψηλούς λόφους, τους αμπελώνες, τους ελαιώνες, τα φαράγγια, τους όρμους και τις απομονωμένες παραλίες.

Επισκεφθείτε το μεγαλύτερο δρυοδάσος στις Κυκλάδες και παρατηρήστε την πλούσια ορνιθοπανίδα. Εξερευνήστε τις πολυάριθμες σπηλιές του νησιού (Σπηλιά Τρυποσπηλιές στον Κάλαμο, Σπηλιά Αγίου Τιμοθέου και Σπηλιά Αγίου Παντελεήμονα) και την περιοχή εξόρυξης στον Όρκου. Ακολουθήστε τα μονοπάτια μήκους 81 χλμ και ανακαλύψτε τις τέσσερις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού (Ιουλίδα, Καρθαία, Κορησσία, Ποιήεσσα).

Τζια: Ιδανικά νερά για δύτες – Μία ώρα απόσταση από την Αθήνα

Όσο για τη Χώρα της Τζια; Στην Ιουλίδα μένουν οι περισσότεροι κάτοικοι και πρόκειται για ένα μέρος μαγικό, με λιθόστρωτους δρόμους, μικρές πλατείες και παραδοσιακά μαγαζάκια που έχουν ανοίξει και ανυπομονούν να υποδεχτούν τους τουρίστες. Εκεί βρίσκεται και το μεσαιωνικό κάστρο, ιδανικό για απογευματινές και βραδινές βόλτες που θα μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα η Τζια είναι ένας διάσημος προορισμός για ιστιοπλοΐα κυρίως λόγω της εγγύτητάς της με την Αττική. Τα νερά της είναι ιδανικά για δύτες καθώς φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ναυαγίων στον βυθό. Τέλος απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, στην Αττική.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ