28 C
Volos
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Λεοντάρης: «Οι πολίτες να συνδράμουν στη διαδικασία πρόληψης πυρκαγιών» – Τι ανέφερε για τις χθεσινές φωτιές σε Αγιά και Φάρσαλα (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χασέμ Σαφιεντίν: Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως το πρωί του Σαββάτου...

Αντλίες θερμότητας: Βουτιά 47% στις πωλήσεις στην Ευρώπη

Εντυπωσιακή πτώση κατα 47% σημείωσαν οι πωλήσεις αντλιών θερμότητας...

Ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική ζήτα από τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημη ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική από τον πρωθυπουργό...

Άγιος Αχίλλιος: Κάθε Πέμπτη βράδυ η Σύναξη των Νέων

Κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ.  γίνονται οι εβδομαδιαίες ΣΥΝΑΞΕΙΣ...

Την προσοχή προς πολίτες αλλά και ταξιδιώτες της Θεσσαλίας, κυρίως ηλικιωμένους και άτομα ευπαθών ομάδων, λόγω των καιρικών εξελίξεων που αναμένεται να φέρουν στην περιοχή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, επέστησε ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, κ. Ηλίας Λεοντάρης σε δηλώσεις που παραχώρησε από το Διοικητήριο της Περιφέρειας σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως τόνισε ο κ. Λεοντάρης, οι Περιφερειακές Ενότητες αλλά και οι Δήμοι έχουν αναλάβει την προετοιμασία κλιματιζόμενων χώρων που θα φιλοξενήσουν άτομα εάν και εφόσον χρειαστεί, οι θέσεις των οποίων είναι ήδη γνωστές, ενώ ο κίνδυνος θερμικής επιβάρυνσης για ολόκληρη τη Θεσσαλία βρίσκεται στην κατηγορία 2, πλην της περιοχής της Μαγνησίας, στην οποία υπήρξαν σοβαρές πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες.

«Επειδή ο δείκτης επικινδυνότητας είναι χαμηλός, αυτό δεν μας απαγορεύει να έχουμε φωτιές», σημείωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις χθεσινές πυρκαγιές σε Φάρσαλα και Αγιά, όπου, όπως τόνισε, χάρη στις άμεσες ενέργειες της Πυροσβεστικής, των εναέριων μέσων από την Αγχίαλο, αλλά και «με τον τρόπο που λειτουργεί, φέτος, δηλαδή, αντί να πηγαίνει ένα όχημα να δει και μετά να πάνε οι άλλοι, τώρα πηγαίνουν ταυτόχρονα τρία οχήματα», αντιμετωπίστηκαν τα δύο παράλληλα αυτά φαινόμενα.

«Αυτό όμως δεν απαλλάσσει εμάς, τους πολίτες, από τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε έπειτα. «Έχουν εκδοθεί οδηγίες, είναι παντού αναρτημένες. Καλό είναι να αποφεύγουμε εργασίες που προκαλούν σπινθήρες, υπαίθρια μπάρμπεκιου, να φροντίσουμε αυτά που πρέπει για το σπίτι μας», ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία της πρόληψης εφόσον χρειαστεί, ενημερώνοντας άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί το παραμικρό δείγμα πυρκαγιάς.

«Η κορύφωση φαίνεται προς τη Δευτέρα, μέχρι τότε χρειάζεται προσοχή. Ανησυχία ναι, πανικός όχι και κυρίως να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ