20.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψυχικό: Είχε κρύψει τα κινητά σε κρύπτη ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίβανος: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στον νότο

Δραματικές ώρες ζει ο Λίβανος, με την ισραηλινή αεροπορία...

Κινητή τηλεφωνία: Έκρηξη συνδρομητών διεθνώς – 8,7 δισ. συνδρομητές

Εκρηκτική άνοδο γνωρίζει ο αριθμός συνδρομητών στην κινητή τηλεφωνία σε...

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση έξω από την αίθουσα της ΚΕ από υποστηρικτές του Κασσελάκη

Την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε η...

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σαλαμίνα στην περιοχή Μεγάλο...

Ενώπιων των δικαστικών αρχών βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο φερόμενος δολοφόνος του Παναγιώτη Στάθη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και έτσι θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης.

Νέα στοιχεία από τις έρευνες

Την ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τις έρευνες για τον 44χρονο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος είχε δημιουργήσει μια κρύπτη σε ένα σημείο του σπιτιού που έμενε με τη σύντροφό του, στο οποίο έκρυβε πράγματα που θα ήταν επιβαρυντικά εναντίον του.

Σε αυτή την κρύπτη, οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι, εντόπισαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, καθώς και μια συσκευή GPS.

Όλα εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν και ρούχα, παπούτσια και προσωπικά αντικείμενα του 44χρονου, τα οποία θα ελεγχθούν για αποτυπώματα ή DNA και ίχνη πυρίτιδας.

Θα έφευγε διακοπές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε σκοπό να φύγει για αρκετές ημέρες από την Αθήνα και να κάνει διακοπές σε κοντινό νησί.

Όπως υπογραμμίζουν κάτι τέτοιο θα «ταίριαζε» σε κάποιον ψυχρό εκτελεστή, με τους αστυνομικούς να ερευνούν αν το συγκεκριμένο νησί θα ήταν τόπος συνάντησης του δράστη με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

Παράλληλα εκτιμούν ότι με την απόφαση να φύγει από την Αθήνα θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, αν οι αστυνομικοί έφταναν στα ίχνη του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που συνεχίζουν την έρευνα για τη δολοφονία, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 44χρονος να χρησιμοποιούσε και άλλο χώρο, προκειμένου να κρύβει τον οπλισμό του χρησιμοποιεί.

Η προσαγωγή και το «λάθος»

Οι αστυνομικοί ανέλυσαν 80 βίντεο τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπου ο 54χρονος κινείτο στο Νέο Ψυχικό.

Ο 44χρονος με την επιστροφή του προς την περιοχή του Ζωγράφου, φαίνεται πως άλλαξε το σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε για την εκτέλεση και μπήκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην ίδια περιοχή όπου εκεί υπήρχε η δική του μηχανή.

Έτσι, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι όπου ο 44χρονος διέμενε με τη σύντροφό του, και τον βρήκαν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι, όντας ουσιαστικά με τις βαλίτσες στο χέρι.

Το λάθος που φέρεται να έχει να πραγματοποιήσει ο συλληφθείς αφορά τη μοτοσικλέτα του και μία φράση του. Μόλις οι αστυνομικοί έπιασαν τον 44χρονο φέρεται να τους είπε: «με το δικό μου όχημα θα την έκανα; χαζός είμαι;». Ένας ισχυρισμός, που, κατά κόρον, λέγεται από δράστες ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και του ύποπτου ηθικού αυτουργού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ