17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Live: Εντείνει τις φονικές επιχειρήσεις το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τερέσα Ριμπέρα: Μια ισπανίδα «τσαρίνα» στις Βρυξέλλες

Μόλις λίγες ώρες χρειάστηκε το Politico από τη στιγμή...

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες και τη δεύτερη μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για...

Το ερχόμενο Σάββατο η 21η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου και η Δημοτική Κοινότητα...

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα διανύει τον 4ο μήνα, με τις χερσαίες επιχειρήσεις και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα, να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22.835 Παλαιστινίων, στην πλειοψηφία τους, γυναίκες και παιδιά. Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει συνοικίες ολόκληρες, εκτοπίζοντας το 85% του πληθυσμού και προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως τα όπλα θα σιγήσουν στη Λωρίδα της Γάζας, αντίθετα πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για την επαπειλούμενη εξάπλωση της σύρραξης.

Την ίδια ώρα, μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση και στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών που περιοδεύει στην περιοχή, κάλεσε τον ισραηλινό στρατό, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων.

Δείτε live

Live οι εξελίξεις στο in

06:40 Συνεχίζονται τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ – Καμία ένδειξη ότι θα σιγήσουν τα όπλα

Εντείνει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη  ο ισραηλινός στρατός, χωρίς ενδείξεις ότι θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι η δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, σε επίθεση με ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, επηρέασε την ικανότητα της Ντόχας να μεσολαβεί μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισραήλ, και κατά συνέπεια επηρέασε «την περίπλοκη διαδικασία».

Ωστόσο, η χώρα αυτή του Κόλπου θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια νέα εκεχειρία, έπειτα από αυτήν που διαπραγματεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν στη Ντόχα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε χθες πως είναι «επιτακτική ανάγκη» το Ισραήλ, που υποστηρίζεται στρατιωτικά και πολιτικά από τις ΗΠΑ, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μπορεί εύκολα να υπάρξει μετάσταση» αυτού του πολέμου, που «θα προκαλέσει ακόμα περισσότερη ανασφάλεια και ακόμα περισσότερα δεινά», προειδοποίησε, υποστηρίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να «εμποδίσει τη σύρραξη να εξαπλωθεί» στην περιοχή.

Χαρακτήρισε εξάλλου «αδιανόητη τραγωδία» τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας χθες το πρωί άλλων δυο παλαιστίνιων δημοσιογράφων, του Μουστάφα Θουράγια, εικονολήπτη που συνεργαζόταν με διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του AFP, και του Χάμζα Ουάελ Ντάχντουχ του αλ Τζαζίρα. Διαβάστε όλα όσα προηγήθηκαν εδώ.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ