22.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στις 05-07-2024, στο Ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA VOLOS, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Βόλου και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55» η οποία θα υλοποιηθεί από την Ο.Λ.Β. Α.Ε. μέσω συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου CENTAVROS, που αφορούν στην ανάπτυξη της υποδομής και των εγκαταστάσεων που θα επιτρέψουν την παράκτια ηλεκτρική ενέργεια για τα πλοία που ελλιμενίζονται στο λιμάνι, για την εγκατάσταση συστήματος παραγωγής κυματικής ενέργειας «wave energy generation», που θα συμβάλλει σε αύξηση των αναγκών σε ενέργεια και για την αναβάθμιση της ασφάλειας του προσήνεμου κυματοθραύστη του λιμανιού για την προστασία των σκαφών από ακραίες συνθήκες κυματισμού και ανέμων στη λιμενολεκάνη και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σ’ αυτή.

 

Η Δέσμη «Fit for 55» αποτελεί Ευρωπαϊκό Νομοθέτημα για το κλίμα και ιδρύει νομική υποχρέωση την επίτευξη του κλιματικού στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών για τουλάχιστον 55% έως το 2030.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η καινοτόμος και αξιέπαινη προσπάθεια της Ο.Λ.Β. Α.Ε. για την ενεργειακή μετάβαση των υποδομών του λιμανιού και την προσαρμογή των λειτουργιών του στην προαναφερόμενη Δέσμη.

Η Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη, ο οποίος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην ημερίδα και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, θα είναι παρούσα και αρωγός στην προσπάθεια της Ο.Λ.Β. Α.Ε. για την ενεργειακή αναβάθμιση του λιμανιού, η οποία έχει ως τελικό στόχο την βελτίωση των όρων ζωής των πολιτών, διά της μείωσης των εκπομπών αερίων που επηρεάζουν δυσμενώς τις κλιματικές συνθήκες.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ