20.7 C
Volos
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Λάρισα: Στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα επαναλειτουργίας του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων – Παπαλέξης: «Από 550 έως 600 χιλιάδες η συντήρησή του ετησίως»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τυφώνας Milton: Έλληνες περιγράφουν την καταιγίδα όπως την έζησαν

Έλληνες ομογενείς μιλούν για τις δραματικές στιγμές που ζουν...

Μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη, απελπισία: Σε κίνδυνο η ψυχική υγεία των προσφύγων

Η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο, πραγματοποίησε...

Πέθανε ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ: «Πού μας άφησες τόσο νωρίς»

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ,...

Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στους πεζοδρόμους, που από τον περασμένο Απρίλιου βρίσκεται εκτός λειτουργίας, συζητήθηκε εκτενώς στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής το βράδυ της Πέμπτης.

Για μια πρωτοβουλία που δημιούργησε τις αποδόσεις με μείωση των διελεύσεων και χαρακτηρίστηκε ταυτόχρονα πρωτοποριακή για τη χώρα λόγω της αυτόματης αναγνώρισης μέσω καμερών έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Λαρισαίων και πρώην αντιδήμαρχος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ. Ντίνος Διαμάντος θέτοντας ερώτηση σχετικά με την επαναλειτουργία του συστήματος κι υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτή να γίνει.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισής του εξηγώντας πως «έχει βάλει τη Λάρισα στον παγκόσμιο χάρτη ψηφιακής και έξυπνης τεχνολογίας διαχείρισης ενός πεζοδρομημένου κέντρου».

Προς απάντησή του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων κ. Ευάγγελος Παπαλέξης σημείωσε πως «η συντήρησή του υπολογίζεται στα 550.000 έως 600.000 ευρώ ετησίως πράμα που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία», ενώ όπως είπε «από τη λειτουργία την 1η Ιουνίου 2023 μέχρι την 10η Απριλίου του 2024 λειτουργούσε άτυπα, χωρίς να υπάρχει σύμβαση».

Αναφορικά με τα ατυχήματα που προκλήθηκαν από τα βυθιζόμενα κολωνάκια ο κ. Διαμάντος υπογράμμισε πως «αφήσαμε 132 ατυχήματα σε χιλιάδες διελεύσεις. Ένα ποσοστό ασήμαντο».

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ