17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαρακόπουλος στη βράβευση παιδιών του ΤΕΕ: Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ θετικά πρότυπα!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θέλω να συγχαρώ το ΤΕΕ Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία του αυτή να βραβεύσει τα παιδιά που πρώτευσαν, που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια. Γιατί με τον τρόπο αυτό αναδεικνύει την αξία της αριστείας, επιβραβεύει αυτούς που κοπιάζουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Επιβραβεύει ουσιαστικά την ευγενή άμιλλα και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Γιατί οι κοινωνίες που προοδεύουν είναι αυτές που αναγνωρίζουν όσους κοπιάζουν, αποτελώντας έτσι θετικά πρότυπα. Και σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ θετικά πρότυπα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Εκδήλωση βράβευσης Παιδιών Μηχανικών μελών του ΤΕΕ Θεσσαλίας που εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο και αρίστευσαν σε Γυμνάσια – Λύκεια.

Η ρήση του Τσόρτσιλ

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη «τα παιδιά που κοπίασαν, τις οικογένειες που στέκονται αρωγοί σε αυτό το ταξίδι της γνώσης και τους δασκάλους που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση στα παιδιά. Θέλω μόνο να θυμόσαστε τη ρήση του Τσώρτσιλ: “Η επιτυχία δεν είναι οριστική και η αποτυχία δεν είναι μοιραία”. Στο χέρι μας είναι να καταφέρουμε τους στόχους μας. Να μη μας πτοούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν στην πορεία της ζωής μας. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι για να μας κάνουν πιο δυνατούς και να τα υπερβαίνουμε».

Η οικοδομή καθρέφτης της οικονομίας

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε απονέμοντας, όπως είπε, «τα εύσημα στο ΤΕΕ Θεσσαλίας για τις υπηρεσίες που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στις περιόδους των κρίσεων και των πρωτόγνωρων δοκιμασιών που βιώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Ευχόμαστε η χρονιά που ξεκίνησε, να είναι μια χρονιά προόδου, ευημερίας, προκοπής, να μην έχουμε άλλες τέτοιες δοκιμασίες».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΤΕΕ Θεσσαλίας κ. Νίκο Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι «η χρονιά ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, καθώς η χώρα πέτυχε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Η οικοδομή είναι πάντοτε καθρέφτης της οικονομίας και έχουμε πραγματικά μια αναγέννηση στον κατασκευαστικό τομέα το τελευταίο διάστημα -με τις υπερβολές που υπάρχουν, καθώς έχουν εκτιναχθεί οι τιμές, όπως όλοι γνωρίζουμε, στα ακίνητα. Αλλά νομίζω ότι όλα αυτά δείχνουν ότι το αύριο μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο αισιόδοξο από όσα περάσαμε το προηγούμενο διάστημα. Και πάλι να ευχηθώ καλή πρόοδο στα παιδιά, να χαρούνε όσα πέτυχαν στα Πανεπιστήμια, τη φοιτητική ζωή, αλλά δεν παύω να υπενθυμίζω τη ρήση των αρχαίων ημών προγόνων “μέτρον άριστον”. Να τη χαρούμε τη ζωή, χωρίς υπερβολές. Και πάλι, καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και ευημερία σε όλους». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=1o3jkuDyUTw

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ