17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πώς ο ιατρικός βελονισμός σας απαλάσσει από την ημικρανία;

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γράφει ο νευρολόγος και εξειδικευμένος βελονιστής Δρ. Οδυσσέας Παζιώνης

Η ημικρανία είναι μια σοβαρή νόσος του εγκεφάλου που ενδέχεται να προκαλέσει αναπηρία και επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Χαρακτηρίζεται από κεφαλαλγία που εντοπίζεται στη μισή πλευρά του κεφαλιού και διαρκεί από μερικές ώρες έως και μέρες.

Συμπτώματα και Εκδηλώσεις

Η ημικρανία εκδηλώνεται με ποικιλία συμπτωμάτων:

  • Κεφαλαλγία: Συνήθως ετερόπλευρη και σφύζουσα.
  • Ευαισθησία: Στην κίνηση και σε αισθητηριακά ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, οσφρητικά).
  • Προδρομικά Συμπτώματα: Κόπωση, ευερεθιστότητα, και μειωμένη συγκέντρωση που μπορεί να προηγούνται της κρίσης έως και 48 ώρες.
  • Ναυτία και Έμετος.
  • Μειωμένη Συνείδηση.

Προτού εμφανιστεί ο πόνος, μπορεί να υπάρχουν αναστρέψιμα νευρολογικά ελλείμματα γνωστά ως αύρα, όπως μουδιάσματα στα άκρα και λάμψεις.

Θεραπευτική Αντιμετώπιση με Ιατρικό Βελονισμό

Ο ιατρικός βελονισμός είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπεία της ημικρανίας. Σύμφωνα με το περιοδικό “Headache” της Αμερικανικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, ο βελονισμός προσφέρει ισάξια αποτελέσματα με τη φαρμακευτική αγωγή, αλλά με λιγότερες παρενέργειες. Οι μελέτες δείχνουν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, ακόμη και σε χρόνια ημικρανία που δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Διαδικασία και Αποτελέσματα

Ο βελονισμός πραγματοποιείται με τη χρήση βελόνων που τοποθετούνται ανώδυνα για 20-30 λεπτά. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα έως την ύφεση των συμπτωμάτων και μετά γίνονται πιο αραιά. Ένας πλήρης κύκλος θεραπείας απαιτεί 8-12 συνεδρίες, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται μετά την έκτη θεραπεία και να διαρκούν από 9 μήνες έως και χρόνια.

Ο ιατρικός βελονισμός μειώνει την ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκεια της ημικρανίας, ενώ οι ασθενείς χρησιμοποιούν λιγότερα φάρμακα. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί όταν τα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως κατά την εγκυμοσύνη ή σε περιπτώσεις πολυφαρμακίας.

Συμπέρασμα

Η ημικρανία είναι μια σοβαρή νόσος που απαιτεί αποτελεσματική διαχείριση. Ο ιατρικός βελονισμός αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή, μειώνοντας τον πόνο και τη χρήση φαρμάκων, και προσφέροντας ανακούφιση στους ασθενείς.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δρ. Παζιώνη

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ