23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Καθαριότητα και διασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών, οι προτεραιότητες που έθεσε ο Μαμάκος στην δεξίωση για το νέο έτος (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...

Για τις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και που θα στοχεύουν στην καθημερινότητα του πολίτη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δεξίωσης που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Ωδείο για την κοπή της βασιλόπιτας επ’ αφορμή της έλευσης του νέου έτους.

Στο επίκεντρο αυτών των δράσεων είναι η καθαριότητα της πόλης αλλά και η διασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουμε ήδη προγραμματίσει τις πρώτες δράσεις μας που έχουν να κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη και οι οποίες θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο επίκεντρο θα είναι καθαριότητα. Μία άμεση αναγκαιότητα της πόλης και μία έντονη απαίτηση των πολιτών, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Ταυτόχρονα υπάρχουν και υποχρεώσεις σε μία σειρά άλλες δράσεις οι οποίες δε μπορούν να περιμένουν. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε προτάσεις στην τροποποιημένη πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Είναι μία χρηματοδότηση πάνω από 36 εκ. ευρώ και ευελπιστούμε να τύχουμε χρηματοδότησης άμεσα ούτως ώστε να αποβεί προς όφελος της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι το νερό μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στο αυλάκι και πολύ σύντομα η πόλη μας θα βρει το νέο της βηματισμό».

«ΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ 2023»

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων έκανε έναν μικρό απολογισμό για το 2023, αλλά και για τις πρώτες ημέρες του 2024, σημειώνοντας τα εξής: «Αν θα μπορούσα να κρατήσω κάτι από τη χρονιά που πέρασε σίγουρα αυτό δε θα μπορούσε παρά να είναι το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την πόλη μας και τις πληγές που άφησε στους συμπολίτες μας, αλλά και οι εκλογές της 8ηςΟκτωβρίου που έδωσαν σε μένα το δικαίωμα να ομιλώ ως Δήμαρχος Λαρισαίων και στην παράταξη στην οποία είμαι επικεφαλής την υποχρέωση να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας. Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε Δημοτική Αρχή. Πώς θα προχωρήσει ο Δήμος, πώς θα λυθούν τα προβλήματα, πώς θα χαράξουμε καινούριες πορείες, διαδρομές, πώς θα δώσουμε νέες προοπτικές στους πολίτες της πόλης. Είναι μόλις πέντε μέρες που αναλάβαμε επίσημα τη διοίκηση του Δήμου. Είναι μέρες έντονης προσπάθειας για την οργάνωση της νέας κατάστασης. Για την αποτύπωση όσων παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και για τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων και των διαδικασιών για να τρέξει ο Δήμος, όπως για παράδειγμα η εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Επιτροπής. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η συγκρότηση των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του Δήμου και μια σειρά άλλων αναγκαίων διαδικασιών που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία του Δήμου.

Προηγούμενα έχει γίνει ο ορισμός των αντιδημάρχων για τους οποίους πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι και ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί ο καθένας στον τομέα του προς όφελος της πόλης.»

«ΜΗΝ ΠΡΗΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ…»

Με μία ατάκα που προκάλεσε πολλά χαμόγελα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, έστειλε το δικό του μήνυμα προς το ποίμνιο σχετικά με τη νέα Δημοτική Αρχή Λάρισας και τον νέο Δήμαρχο κ. Θανάση Μαμάκο. Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τους πολίτες να μην… πρήξουν με ρουσφετάκια τον Δήμαρχο, αλλά να τον αφήσουν τα δουλέψει.

Δείτε τι είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος:

Το φλουρί έπεσε στην γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Κυριακή Τσιαντού.

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ από την δεξίωση:

newsroom onlarissa.gr – Φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ