Οι κολοκυθοανθοί αποτελούν μια εξαιρετική λιχουδιά στην ελληνική κουζίνα, ιδίως το καλοκαίρι.
Και στο οπωροπαντοπωλείο του Μπουργάνη στην Αγριά θα βρείτε τους καλύτερους!
Οι κολοκυθοανθοί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες A και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Παρασκευή και Συνταγές
Στην ελληνική κουζίνα, οι κολοκυθοανθοί χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές.
Ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους παρασκευής είναι οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί. Συνήθως γεμίζονται με μείγμα από ρύζι, μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο δυόσμος, και μερικές φορές προστίθεται και τυρί φέτα.
Αφού γεμιστούν, μαγειρεύονται σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο.
Εκτός από το γέμισμα, οι κολοκυθοανθοί μπορούν να τηγανιστούν σε ελαφρύ κουρκούτι, δίνοντας τραγανή και γευστική αίσθηση. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες ή ως διακοσμητικά σε πιάτα, προσδίδοντας χρώμα και φρεσκάδα.
Και καλή μας όρεξη!