14 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι «Βεντέτες», ένα κουβάρι 30 αιματηρών ιστοριών από τον Πάνο Σόμπολο, παρουσιάστηκαν στη Λάρισα (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές ΗΠΑ: Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η υποψήφια της...

Φοροδιαφυγή: Το «κλειδί» για μόνιμες μειώσεις φόρων

Στα έσοδα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής βρίσκεται πλέον...

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός των Αμερικανών για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών και της...

Την ιστορία της βεντέτας στον ελλαδικό χώρο «ξεδίπλωσε» ο δημοσιογράφος και ειδήμων του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος κατά την προγραμματισμένη παρουσία του στη Λογοτεχνική Γωνία της Λάρισας για το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του με τίτλο «Βεντέτες».

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας το βιβλίο περιλαμβάνει πάνω από 30 υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, την Μάνη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. «Κάποιες από αυτές τις έχω καλύψει δημοσιογραφικά, πηγαίνοντας στον τόπο που διαδραματίστηκαν. Τις περισσότερες όμως όχι, καθώς αρχίζουν από τη δεκαετία του 1920 που ήμουν ακόμη αγέννητος. Έκανα πολύ μεγάλη έρευνα σε αρχεία της τότε χωροφυλακής, της τότε αστυνομίας πόλεων, σε παλιές εφημερίδες και σε δικαστικές αποφάσεις για να μπορέσω να καταγράψω με ακρίβεια ό,τι περιλαμβάνει το βιβλίο» τόνισε ο κ. Σόμπολος, διευκρινίζοντας πως πουθενά δεν αναφέρει επώνυμα και χωριά ως σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Ακόμη, εξήγησε πως «δεν χρωστάνε να πληρώνουν οι επόμενες γενιές, επειδή κάποιοι από την οικογένεια ενεπλάκησαν σε τέτοιες υποθέσεις». Στο βιβλίο, επίσης, δεν σημειώνονται περιστατικά από το 2000 μέχρι σήμερα με τον συγγραφέα να υπογραμμίζει πως «δε μπορούμε να αναμοχλεύουμε μίση και πάθη».

Ερωτηθείς για την εγκληματικότητα στη χώρα μας στάθηκε στην έξαρσή της σε δυο τομείς. Σε αυτόν της ενδοοικογενειακής βίας και της παιδικής παραβατικότητας. «Ως προς το πρώτο, σημειώνεται έξαρση με χαρακτηριστικό πως τώρα τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται κι όχι όπως παλιότερα που δεν «άνοιγαν» στόματα». Όσον αφορά το δεύτερο, έκανε λόγο για δύο παράγοντες, την οικογένεια και το κινητό. «Δεν έχει τόσο χρόνο η οικογένεια να ασχοληθεί με το παιδί… Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τουλάχιστον μέχρι την εφηβεία» κατέληξε.

Για το βιβλίο μίλησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας και διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κ. Χρήστος Καλούσιος κι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Καρυστιανού – Γκολφινοπούλου Γαρουφαλλιά, ο πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς και ο πρόεδρος ΕΤΑΣ Σωτήρας Κέλλας.

Την βιβλιοπαρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ρηγόπουλος.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ