16.7 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζ. Μακρή: “Αναφορά Πρωθυπουργού στους υποψηφίους πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας για την καθ´υπέρβαση εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Λάρισα συνόδευσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των νέων εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας.

Στην σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, που ακολούθησε και όπου συμμετείχε η Ζέττα Μακρή μαζί με τους αρμόδιους για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας υπουργούς, τοπικούς βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και δημάρχους της Θεσσαλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και στην καθ´υπέρβαση εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ειδικό ποσοστό 2% με το οποίο θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ μαθητών από τη Θεσσαλία, που επηρεάστηκαν από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και η μέριμνα αυτή της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους. 

Την πρόθεση της Κυβέρνησης στους ενδιαφερόμενους είχε γνωστοποιήσει και η Υφυπουργός Παιδείας με δημόσιες δηλώσεις της στα ΜΜΕ αλλά και με απαντήσεις της σε επίκαιρες ερωτήσεις κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου προέδρευσε ο Πρωθυπουργός, αποτυπώθηκαν όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και δόθηκε σαφής περιγραφή του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των εργασιών και προόδου των απαραίτητων ενεργειών επικυρώνοντας την σταθερή βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ