15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε 91χρονη λόγω γαστρεντερίτιδας – Κρούσματα και σε Βόλο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στη Λάρισα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κάλεσμα στους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες, να συμμετέχουν...

Η τελειομανία δεν είναι στόχος ζωής

Οι περισσότεροι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή μας....

Μια 91χρονη πέθανε στο Νοσοκομείο του Βόλου από σηπτικό σοκ που της προκάλεσε η γαστρεντερίτιδα με τα αρχεία του Νοσοκομείου του Βόλου να την καταγράφουν ως κάτοικο Αλμυρού.

Στο μεταξύ κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται και σε άλλες περιοχές εκτός Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπως ο Βόλος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Νοσοκομείο Βόλου.

Μια ασθενής 91 ετών που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε σήμερα 3/6 4:20, είναι από την περιοχή του Αλμυρού.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Το πρωτο περιστατικό που καταγράφηκε στο Στεφανοβίκειο εισήχθη την περασμένη Δευτέρα  στο Νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα σαλμονέλας. Μετά από δύο ημέρες, την Τετάρτη εισήχθησαν στο Νοσοκομείο δύο ακόμη παιδιά από το Στεφανοβίκειο με σαλμονέλα, ενώ πολλοί κάτοικοι που προσβλήθηκαν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με συμβουλές.

Η κρίση κορυφώνεται στις 31 Μαϊου,  ημέρα Παρασκευή με την εισαγωγή 11 ατόμων εκ των οποίων τα 4 με συμπτώματα σαλμονέλας και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εκδίδεται ανακοίνωση για το πρόβλημα από την ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Τα 11 περιστατικά προέρχονταν από Ριζόμυλο (4) , Ανακασιά (3), Στεφανοβίκειο (2) και Βόλος 2. Από τα 11 άτομα στα 4 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν, ενώ τα υπόλοιπα 7 νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική και τα τρια εξ ευτών πήραν εξιτήριο το Σάββατο. Το Σάββατο ωστόσο είχαμε 10 εισαγωγές και συγκεκριμένα 3 από Ριζόμυλο, 2 από Στεφανοβίκειο, τρεις από Βόλο, μια από την Μακρινίτσα και μια από Αγιο Γεώργιο . Από τις 10 εισαγωγές , οι τρεις ασθενείς εισήχθησαν στην  παιδιατρική , ένα άτομο στη ΜΕΘ και στα υπόλοιπα 7 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν.

Την Κυριακή καταγράφηκαν δέκα ακόμα εισαγωγές, δύο από τον Βόλο , μια από Στεφανοβίκειο, μια από Νέα Ιωνία, μια από Λάρισα , μια από Πτελεό, μια από Μεγάλο Μοναστήρι , μια από Αλμυρό και μια από Κιλελέρ .

Αποφασίστηκε η εισαγωγή 4 ατόμων στην Β΄παθολογική , εκ των οποίων ο ένας υπέγραψε και έφυγε και μια ασθενής απεβίωσε από τον Αλμυρό λόγω σηπτικού σοκ.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ