Η μακρόχρονη γαστρονομική κληρονομιά της Σκιάθου, όπως αυτή είναι σήμερα ζωντανή και όπως έχει καταγραφεί από τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, είναι σημαντικό κεφάλαιο για εμάς και η συνεργασία με τις Γαστρονομικές Κοινότητες του Γιώργου Πιττα από το 2020, είναι ο ιδανικός τρόπος να γίνει αυτή η άυλη κληρονομιά του τόπου μας εμπειρία για τον επισκέπτη, τόνισε ο δήμαρχος Σκιάθου Θδωρής Τζούμας.
Φέτος με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα «Καὶ ἔφαγον πάντες καὶ ηὐφράνθησαν…» Η γαστρονομία της Σκιάθου με το βλέμμα του Παπαδιαμάντη, το Σάββατο 1η Ιουνίου στην πλατεία Αλ. Παπαδιαμάντη, οργανώθηκε ένα ταξίδι γνωριμίας με την Σκιαθίτικη γαστρονομία με την συμμετοχή 12 διακεκριμένων δημοσιογράφων του γαστρονομικού ρεπορτάζ.
Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η δημοσιογράφος Bilio Tsoukala η οποία επιμελήθηκε την έκδοση, για τον βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν η Σταματίνα Ματούλα Χονδρονικολή Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, και η δημοσιογράφος Νανά Δαρείωτη.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων οργανώθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Chara Paschali και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Alexandros Efstathiou.
Δήμαρχος Σκιάθου:Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της ταυτότητας του προορισμού
Date: