22.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κίνδυνος να χαθεί η τουριστική σεζόν στην Αλόννησο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου απέστειλε επιστολές στους α) Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, β) Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και γ) Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο με θέμα: «Κίνδυνος να χαθεί η τουριστική σεζόν στην Αλόννησο.»

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε, κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) σε συνέχεια σχετικής συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο αλλά και επικοινωνίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, η εκτέλεση των δρομολογίων της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες θα διεξαχθεί από 01/07/2024 έως 15/09/2024.

Ουσιαστικά η σύνδεση αφορά διάστημα 2,5 μηνών εφόσον ξεκινήσει αρχές Ιουλίου, γεγονός το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις τουριστικές ανάγκες της Αλοννήσου.

Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Μαντούδι θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου και τα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, προκύπτει ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ανοιχτά πλάνα ώστε να γίνουν κρατήσεις από τις ναυτιλιακές εταιρίες, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η τουριστική σεζόν καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου 2024. Μήπως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πολύ αργά;

Στο πλαίσιο στήριξης της νησιωτικότητας, είναι απαραίτητη η άμεση διεξαγωγή του διαγωνισμού και η έγκριση των Δρομολογίων που αφορούν τη σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Μαντούδι, έτσι ώστε να διαμορφωθούν τα πλάνα από τις ναυτιλιακές εταιρείες και να ξεκινήσουν οι κρατήσεις. Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες κρίνεται σημαντική, καθώς η προσβασιμότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης και κατά συνέπεια της ευημερίας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Παρακαλούμε για τη δική σας πολιτική παρέμβαση, έτσι ώστε να λυθεί το εν λόγω πρόβλημα διότι πλήττεται η ζωτικότητα της οικονομίας των νησιών μας.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Παναγιώτης Αναγνώστου

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ