28.4 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Από γνωστό φαρσέρ και… google translate τα απειλητικά mail στα σχολεία της Αττικής

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Δύο προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψουν αυξημένα επίπεδα...

Πλατεία Προσκόπων στη Λάρισα: Ορόσημο για τον προσκοπισμό και την κοινωνική προσφορά (φωτό)

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου, που...

Πιθανόν προς την ανατροπή της οδεύει η πρωινή ιδέα ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά mail που εστάλησαν στα σχολεία της Αττικής.

Στις ελληνικές Αρχές σήμανε συναγερμός το πρωί της Τετάρτης (29/5), λόγω μαζικής αποστολής απειλητικών mail σε τουλάχιστον 35 σχολεία. Φαινομενικά, τα «αποτυπώματα» της αποστολής τους «δείχνουν» Ρωσία.

Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία

Ωστόσο, στην Ελληνική Αστυνομία θεωρούν ότι το κείμενο που υπάρχει στα mail είναι μια πρόχειρη μετάφραση, απευθείας από google translate. Θεωρούν επίσης ότι η μετάφραση που εστάλη στα σχολεία έγινε από αραβικό κείμενο, όχι από ρωσικό. Θεωρείται επίσης ότι προέρχεται από παλιό κείμενο, όχι από κάτι που γράφτηκε πρόσφατα. Πρόκειται μάλιστα για γνωστό φαρσέρ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κείμενο «δείχνει» να προέρχεται από τη Ρωσία αλλά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε αλλοίωση των δεδομένων, να προέρχεται από άλλη χώρα και απλώς να χρησιμοποιούν τα ρωσικά στοιχεία.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο MEGA ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν την αποστολή των απειλητικών email και μάλιστα από τη Ρωσία την ημέρα διεξαγωγής του Τελικού του Conference League.

Μεγάλα σχολεία και ξένα κολέγια ανάμεσα στους παραλήπτες

Επίσης, τα mail έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ανάμεσα στους παραλήπτες αυτών των mail είναι και μεγάλα σχολεία της Αθήνας και ξένα κολέγια.

Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ