17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Bραβεύτηκαν και φέτος τα παιδιά των μηχανικών του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας (φωτό-βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της αριστείας, το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, βράβευσε τα παιδιά των Μηχανικών – συναδέλφων που πέτυχαν το 2023, μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα, απόγευμα Παρασκευής, σε μια ιδιαίτερη τελετή στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναγνώρισης και υποστήριξης, απένειμε βραβεία και στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αρίστευσαν την περσινή χρονιά.

Πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμό για το ΤΕΕ – ΤΚΔΘ που πραγματοποιείται και φέτος και καλωσορίζει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στη νέα, δημιουργική σελίδα της ακαδημαϊκής τους ζωής αλλά και ενθαρρύνει τους μαθητές να τους ακολουθήσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

«Είναι μια εκδήλωση που έχει ξεκινήσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο από το 2009. Η αριστεία, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κάτι δύσκολο και εξαιρετικά σπάνιο. Όπως έχει πει και ο καθηγητής αστροφυσικής, κύριος Κριμιζής, προϋποθέτει ήθος και σκληρή δουλειά, για αυτό δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο για τους λίγους και για αυτούς που ουσιαστικά “τραβούν” την κοινωνία μπροστά», δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, δίνοντας στη συνέχεια συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, μια σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 ετών λειτουργίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου το έτος 2023, ενώ αναμένεται να παραδοθεί σύντομα μία νέα μελέτη που θα αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από αστικούς ιστούς και μία πρόταση νόμου σχετικά με τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων.

Σε κεντρικό επίπεδο, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα όλοι οι διαγωνισμοί των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, κάνοντας λόγο για την ταχύτητα με την οποία έχει προχωρήσει η διαδικασία, η οποία είναι μεγαλύτερη και από εκείνον του κρατικού σχεδιασμού σε ανάλογα έργα και δράσεις.

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά που αρίστευσαν όσο και στα μέλη του ΤΕΕ έδωσε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος έκανε λόγο για τη νέα σχέση την οποία ελπίζει να “εγκαινιάσει” η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης με τον φορέα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ