27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το Athens Palestine Film Festival έρχεται στον κινηματογράφο Ανδόρα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η τρίτη διοργάνωση του Athens Palestine Film Festival από την Dounias, θα διεξαχθεί από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 2024 σε τρεις εμβληματικούς κινηματογράφους: Κινηματογράφος Ανδόρα, Κινηματογράφος New Star Art και Κινηματογράφος Τριανόν.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια συναρπαστική συλλογή παλαιστινιακών ταινιών, με την παρουσία σκηνοθετών και ηθοποιών και συμμετοχή τους σε συζητήσεις και συνεδρίες Q&As (ερωτήσεων & απαντήσεων), προσφέροντας μοναδικές οπτικές για το έργο τους και την ευρύτερη παλαιστινιακή πραγματικότητα.

Με την τελετή έναρξης στον κινηματογράφο Ανδόρα στις 17 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ υπόσχεται στο κοινό ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό ταξίδι που θα το συνεπάρει με τον πλούτο και την ποικιλομορφία της παλαιστινιακής αφήγησης. Οι φετινές ταινίες, από συναισθηματικά δράματα μέχρι αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ, εξερευνούν θέματα ταυτότητας, αντίστασης και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Όλες οι ταινίες θα έχουν υπότιτλους τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα σε ένα ευρύ κοινό, προάγοντας την ίδια στιγμή μια βαθύτερη σύνδεση με τις δυνατές ιστορίες της οθόνης.

APFF 2024

«Η γαζέλα, διαχρονικό έμβλημα της Παλαιστίνης, αποτελεί σύμβολο του λαού μας – σταθερός, όμορφος και ελεύθερος, παρά τις δοκιμασίες της ιστορίας. Ενσαρκώνει την ψυχή του φετινού φεστιβάλ, όπου κάθε ταινία είναι ένα άλμα θάρρους, ένας ψίθυρος ελπίδας και μια ανυπότακτη μαρτυρία για τη διαρκή σύνδεσή μας με τη γη. Όπως η γαζέλα, οι ιστορίες μας ξεπερνούν τα σύνορα, αποτυπώνοντας την τρυφερότητα της αγάπης, τη δύναμη της μνήμης και τη σθεναρότητα της αντίστασης. Μέσω της τέχνης, διεκδικούμε τη θέση μας στον κόσμο, προχωρώντας μπροστά, ακλόνητοι»

Πρόγραμμα προβολών Ανδόρα

17 Οκτωβρίου

20:00 – Τελετή έναρξης

20:30 – Life is Beautiful (Documentary, 93′)

18 Οκτωβρίου

20:00 – The Teacher (Fiction, 118′)

19 Οκτωβρίου

 19:00 – Bye Bye Tiberias (Documentary, 82′)

 21:00 – Wajib (Fiction, 96′)

20 Οκτωβρίου

19:00 – Lyd (Documentary, 78′)

21:00 – Mediterranean Fever (Fiction, 108′)

Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ