21.8 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Συναυλία στη Λάρισα, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών εξετάζει ο Δήμος Λαρισαίων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή νερού σε περιοχές του Βόλου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό...

Τρ. Γκογκινούδης: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, απαντώντας σε...

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης

Νέα αίτηση αποφυλάκισης αλλά και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Θετικό κατ’ αρχάς εμφανίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για τη διεξαγωγή μίας συναυλίας στη Λάρισα, στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η σχετική πρόταση έγινε το βράδυ της Τρίτης από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία. «Να πάρετε μία πρωτοβουλία, είπε χαρακτηριστικά, έχουμε μπροστά μας τη θλιβερή δεύτερη επέτειο αυτής της τραγωδίας, προκειμένου να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός στην πόλη. Μία πόλη η οποία έζησε πραγματικά με πολύ ένταση αυτή την τραγωδία. Νομίζω ότι με έναν τρόπο, ως μία εκδήλωση μνήμης, να υπάρχει συνεργασία με τις οικογένειες και να υπάρχει μία αντίστοιχη συναυλία πιθανόν στην πόλη».

Θετικός στην πρόταση εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την κατασκευή ενός μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε πως «έχει γίνει προεργασία, βρισκόμαστε σε καλό σημείο με την καλλιτεχνική επιτροπή της Πινακοθήκης για να μπορέσουμε το επόμενο διάστημα να ανακοινώσουμε τη διαδικασία που πρόκειται να γίνει. Είναι κάτι το οποίο νομίζω θα αφήσει άσβεστη στο πέρασμα του χρόνου τη μνήμη των θυμάτων αυτών, όχι μόνον στην πόλη αλλά παντού».

Σημείωσε επίσης ότι «κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών» και κατέληξε εκφράζοντας την ευχή «να μην αποτελέσει αυτό το τραγικό δυστύχημα πεδίο αντιπαράθεσης για οποιοδήποτε λόγο».

«Ο καλύτερος φόρος τιμής για τα θύματα αυτού του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών θα αποτελέσει το  γεγονός σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανανοίξει τη συζήτηση για την υπογειοποίηση των γραμμών της πόλης και για να ολοκληρωθεί επιτέλους το δίκτυο ε όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας, όπως επίσης και η γραμμή με τον Βόλο» σχολίασε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρος Κρίκης.

newsroom onlarissa.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ