20.7 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιήθηκε στην Δράκεια Πηλίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νιγηρία: Μακελειό με 140 νεκρούς από έκρηξη βυτιοφόρου

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες...

Tα ταξίδια κάνουν τα παιδιά καλύτερους ανθρώπους; Τι λένε οι ειδικοί

Η προετοιμασία (και ακόμη και η οργάνωση) ενός ταξιδιού...

Γιώργος Αρμένης: «Με αγαπάει πάρα πολύ ο κόσμος, συγγνώμη, αλλά μου φιλάνε το χέρι»

«Όλοι μου φωνάζουν, με αγκαλιάζουν» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Αρμένης...

Ιταλία: Νέο κύμα κακοκαιρίας, υπερχείλισαν παραπόταμοι

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες τη βορειοδυτική...
Ο Αγροτικός Σύλλογος Δράκειας πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών με θέμα τις περσινές καταστροφές από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias και την αδικία των αποζημιώσεων, τα ραβασάκια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που βγάζουν τους αγρότες χρεωμένους, τις νέες καταστροφές που έχουν υποστεί στην φετινή παραγωγή και για τα υπόλοιπα αγροτικά ζητήματα.
Οι Αγροτικός Σύλλογος Δράκειας μαζί με τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους  του Πηλίου και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας πραγματοποίησαν δεκάδες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια και  δεν έχουν ικανοποιηθεί στα δίκαια αιτήματα τους.
Καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Τσιάρα, που έδωσε στην τελευταία συνάντηση στη Λάρισα, η οποία περιλαμβάνει την εξόφληση του Ντάνιελ  με 150 ευρώ οριζόντια και με αύξηση των πορισμάτων κατά 20%.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Δράκειας θα συμμετάσχει επίσης στην επόμενη ανοιχτή συγκέντρωση όπου καλούνται όλοι οι παραγωγοί του Πηλίου, και η οποία θα γίνει στη Τσαγκαράδα, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στο καφέ «AgnaDi».
Οι αγρότες διεκδικούν:
Να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργού για αύξηση στις αποζημιώσεις από τα φαινόμενα «DANIEL» και «ΕLIAS».
Ένταξη καταστροφικών φαινομένων στο πλαίσιο για αποζημιώσεις, που δεν καλύπτει τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τον οποίο ζητείται αλλαγή ώστε να αποζημιώνει στο 100% της πραγματικής ζημιάς για όλες τις νόσους και φυσικούς κινδύνους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Άμεσα να αποσύρει η κυβέρνηση τις υπεύθυνες δηλώσεις που βάζει τους πληγέντες αγρότες να υπογράψουν για να πάρουν τα κουτσουρεμένα πορίσματα από τις καταστροφές «DANIEL» και «ΕLIAS».
Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου και αγροτικής οδοποιίας.
Αναπλήρωση εισοδήματος για ζημιές από τη κλιματική κρίση σε προϊόντα που δεν αποζημιώνονται λόγω του άδικου κανονισμού του ΕΛΓΑ, με 500 ευρώ/στρέμμα στα μήλα και 800 ευρώ/στρέμμα στα κάστανα.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση σε γεωργικά εφόδια-ζωοτροφές, πλαφόν στα 0,07 ευρώ/KWH στο αγροτικό ρεύμα και έλεγχο στις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις και σε άλλα χωριά και συντονισμός με άλλες αγροτικές περιοχές, ώστε με ενότητα και επαγρύπνηση να διατηρήσουν όρθιο τον πρωτογενή τομέα της χώρας.
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ