18.4 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο επιδημίας χολέρας στον Λίβανο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέμης Μουμουλίδης: Ζητά την παραίτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο...

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη – «Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας»

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί με κυρίαρχο...

Μιμή Ντενίση: «Δεν το έχω πει ποτέ, έπαθα κάταγμα στο ιερό οστό»

«Έπαιζα στο θέατρο 1,5 χρόνο με φρικτούς πόνους», αποκάλυψε...

Γη της ελιάς: O Αποστόλης κανονίζει πάλι κρυφό ραντεβουδάκι με την Παυλίνα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Γη...

Ο κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας στον Λίβανο είναι «πολύ υψηλός», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος της οξείας και δυνητικά θανατηφόρας διαρροϊκής λοίμωξης στη χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις, όπως μεταφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει τον κίνδυνο εξάπλωσης της χολέρας μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε την αεροπορική εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ και εξαπέλυσε χερσαία επίθεση με στόχο να την απωθήσει από τα βόρεια σύνορά της με τον Λίβανο.

«Εάν η επιδημία χολέρας εξαπλωθεί στους νέους εκτοπισμένους, μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα», λέει στους δημοσιογράφους σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Αμντινασίρ Αμπουμπακάρ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στον Λίβανο. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα χολέρας σε έναν υπήκοο του Λιβάνου, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα υποφέροντας από υδαρή διάρροια και αφυδάτωση.

Ο ασθενής, από την Αμουνίγιε του βορείου Λιβάνου, δεν είχε ιστορικό ταξιδιών, δήλωσε το υπουργείο. Ο Λίβανος υπέστη την πρώτη επιδημία χολέρας μετά από 30 χρόνια μεταξύ 2022 και 2023, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πολιομυελίτιδα: Ο ΠΟΥ ζητά την διευκόλυνση της συνέχισης των εμβολιασμών παιδιών στη Γάζα

Ο ΠΟΥ καλεί επίσης το Ισραήλ να διασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για να ολοκληρώσει το έργο του εμβολιασμού των παιδιών της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας, αφού έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 150.000 παιδιά με την απαιτούμενη δεύτερη δόση.

Παρά τις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ορισμένες περιοχές της παλαιστινιακής επικράτειας, ο δεύτερος γύρος της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, με στόχο να φθάσει σε περισσότερα από 590.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, ξεκίνησε τη Δευτέρα.

«Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έλαβαν δεύτερη δόση εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην κεντρική Γάζα μετά από δύο ημέρες εμβολιασμού είναι 156.943», αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιέσους στο X.

«Ο εμβολιασμός συνεχίζεται και σήμερα. Παράλληλα, 128.121 παιδιά έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης Α. «Ζητάμε να συνεχιστεί ο σεβασμός των ανθρωπιστικών παύσεων. Ζητάμε κατάπαυση του πυρός και ειρήνη», λέει. Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σώζονται κάθε έτος χάρης στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ