25.1 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Οι καλλιτέχνιδες Ναν Γκόλντιν και Μόλι Κρέιμπαπλ συνελήφθησαν σε διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στη Νέα Υόρκη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου το πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες» να...

Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες...

Πιερρακάκης: Αναγκαία η συνύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης και παιδείας

Ανάρτηση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή...

Οι καλλιτέχνιδες Ναν Γκόλντιν (Nan Goldin) και Μόλι Κρέιμπαπλ (Molly Crabapple), καθώς και η σκηνοθέτις Λόρα Πόιτρας (Laura Poitras), ήταν μεταξύ των περισσότερων από 200 ακτιβιστών της Jewish Voice for Peace (JVP) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, όπως ανέφερε πρώτο το Hyperallergic.

Περίπου 500 ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και κάποιοι απόγονοι επιζώντων του Ολοκαυτώματος, έφτασαν στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου στη Wall Street φορώντας κόκκινα μπλουζάκια «Not In Our Name».

Χειροπέδες και στους ηλικιωμένους

Τα κόκκινα ενδύματα με τις λέξεις «Stop Arming Israel» και «Fund FEMA Not Genocide», τοποθετήθηκαν πάνω από τα αγαπημένα των τουριστών γλυπτά «Charging Bull» (1989) και «Fearless Girl» (2017).

Περίπου 10 ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στις πύλες της Wall Street, με γηραιότερο τον 82χρονο υπότροφο MacArthur και τον ομότιμο καθηγητή Hunter Ros Petchesky, σύμφωνα με το Democracy Now!

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που μοιράστηκε το JVP δείχνουν ακτιβιστές με χειροπέδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, να σύρονται και να μεταφέρονται μακριά από τις εγκαταστάσεις από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου, ο ανθρώπινος απολογισμός του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα ανέρχεται σε 41.595 ζωές Παλαιστινίων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Νέο πυραυλικό σύστημα στο Ισραήλ

«Είμαι περήφανη που συλλαμβάνομαι μαζί τους, αν αυτό βοηθάει στην ενίσχυση του μηνύματός μας», δήλωσε στο Hyperallergic η ακτιβίστρια-καλλιτέχνης Ναν Γκόλντιν, η οποία έχει ταχθεί ευθέως κατά της παρουσίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ναν Γκόλντιν και η Μόλι Κρέιμπαπλ αφέθηκαν ελεύθερες την ίδια μέρα.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων και ενός νέου πυραυλικού συστήματος στο Ισραήλ για να βοηθήσει την επί ένα χρόνο αεροπορική και χερσαία επίθεσή του στη Γάζα και τώρα στο Λίβανο.

Τα χρηματικά ποσά ενίσχυσης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Για το πλαίσιο: Σύμφωνα με μια έκθεση του προγράμματος «Costs of War» του Πανεπιστημίου Brown, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε «βοήθεια ασφαλείας» προς το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε 1.200 Ισραηλινούς.

Το ποσό αυτό αποτελείται από το καθιερωμένο ετήσιο πακέτο βοήθειας ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο συμπληρώνεται από 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη δημόσια χρηματοδότηση.

Στην εν λόγω έκθεση τονίζεται ότι ενώ το ποσό αυτό είναι «σημαντικά» μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο που έχει καταγραφεί από τότε που η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ το 1959, αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος της αμερικανικής οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης που χορηγήθηκε εντός του τρέχοντος έτους (για παράδειγμα, στρατιωτικές επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, όπως η επίθεση κατά των Χούτι στην Υεμένη που αντιτίθενται στο Ισραήλ).

«Το ισραηλινό έγκλημα πολέμου στα smartphones μας»

Από τις 29 Σεπτεμβρίου, ο ανθρώπινος απολογισμός του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα ανέρχεται σε 41.595 ζωές Παλαιστινίων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Τα πολιτιστικά μνημεία της Γάζας έχουν επίσης υποστεί ζημιές ή καταστροφές εντός του τρέχοντος έτους.

Η διαμαρτυρία στο Χρηματιστήριο σηματοδότησε την Ημέρα των Αυτοχθόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε και πυροδότησε το Νοσοκομείο Μαρτύρων του Αλ Ακσά, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Οι ακτιβιστές του JVP έχουν επίσης επιστήσει την προσοχή στη δεινή θέση των κοινοτήτων στον αμερικανικό νότο, οι οποίες ζήτησαν περισσότερη κυβερνητική βοήθεια μετά τους τυφώνες Helene και Milton.

«Κάθε μέρα βλέπουμε ένα νέο, απερίγραπτο ισραηλινό έγκλημα πολέμου στα smartphones μας», δήλωσε στο Hyperallergic ο Crabapple, με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Ισραηλινές βόμβες ισοπεδώνουν πολυκατοικίες στη Βηρυτό και καίνε ζωντανούς Παλαιστίνιους ασθενείς στη Γάζα».

*Με στοιχεία από artnews.com | Αρχική Φωτό: YouTube



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ