27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις υπόσχεται μεταρρύθμιση των νόμων για την κάνναβη και αποποινικοποίηση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ υπερασπίστηκε το ιστορικό της ως εισαγγελέας, δεσμεύτηκε να αποποινικοποιήσει την κάνναβη και να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας την Τρίτη, με στόχο να ενισχύσει την υποστήριξη των μαύρων ανδρών σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Charlamagne tha God στο Ντιτρόιτ. Ο Charlamagne, ένας μαύρος κωμικός και συγγραφέας που φιλοξενεί τη ραδιοφωνική εκπομπή «The Breakfast Club», είναι γνωστός για τις ωμές συνεντεύξεις του με διασημότητες.

Αν και είναι υποστηρικτής της Χάρις, έχει ασκήσει κριτική σε αυτήν και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο παρελθόν και αποκάλεσε τους Δημοκρατικούς «δειλούς» για την αναποτελεσματική δίωξη μιας υπόθεσης εναντίον του ρεπουμπλικανικού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Μία από τις πρώτες του ερωτήσεις ήταν να ζητήσει από τη Χάρις να απαντήσει σε μια κοινή φήμη, ότι έκλεισε δυσανάλογα πολλούς μαύρους άνδρες στη φυλακή στη διάρκεια των δώδεκα και πλέον χρόνων της ως εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Η Χάρις δήλωσε ότι ήταν «μία από τις πιο προοδευτικές εισαγγελικές αρχές» σε υποθέσεις κάνναβης και ότι θα εργαστεί για την αποποινικοποίησή της, επειδή γνωρίζει πώς αυτό έχει βλάψει ορισμένους πληθυσμούς, ιδίως τους μαύρους άνδρες. Οι αφροαμερικανοί φυλακίζονται σε συντριπτικό ποσοστό για αδικήματα που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και αντιμετωπίζουν διαχρονικά πολυετείς καθείρξεις για αδικήματα που αφορούν την χρήση κάνναβης.

O κωμικός Charlamagne tha God σε καμία περίπτωση δεν άφησε να γίνει μια υπερβολικά φιλική συνέντευξη με την Κάμαλα Χάρις. Έκανε δύσκολες ερωτήσεις.

Λιγότεροι αφροαμερικανοί υποστηρίζουν την Κάμαλα Χάρις το 2024 παρά τον Τζο Μπάιντεν το 2020

Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι λιγότεροι μαύροι άνδρες υποστηρίζουν την Κάμαλα Χάρις από ό,τι τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020. Η εκστρατεία της και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένου του Μπαράκ Ομπάμα, εργάζονται για να τους ξανακερδίσουν στο Μίσιγκαν και σε άλλες πολιτείες μάχης που θα κριθούν με μικρή διαφορά, όπως μεταφέρει το Reuters.

Η Χάρις δήλωσε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι η παραπληροφόρηση από την ομάδα του Τραμπ με στόχο τους μαύρους ψηφοφόρους. «Προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους, επειδή γνωρίζουν ότι διαφορετικά δεν έχουν τίποτα να τρέξουν», δήλωσε. Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς θα περιορίσει την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μαύρων ανδρών, η Χάρις είπε ότι θα εργαστεί για την ψήφιση του νόμου George Floyd Policing Act, ο οποίος έχει κολλήσει στο Κογκρέσο από το 2021.

Ο Charlamagne αντέτεινε ότι η Χάρις πιθανότατα δεν θα μπορούσε να πάρει τις ψήφους, μια αναφορά στο έντονα διχασμένο Κογκρέσο των ΗΠΑ, και ρώτησε γιατί θα έπρεπε να πιέσει για αυτό. «Δεν ενστερνίζομαι αυτή την προσέγγιση», είπε η Χάρις, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά για να περάσει το δικαίωμα ψήφου και άλλες πράξεις από το Κογκρέσο και ότι θα βοηθήσει στην εκλογή νομοθετών που θα το υποστηρίξουν.

Σε τι δεν απάντησε η Κάμαλα Χάρις και σε τι απέφυγε να πάρει θέση

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ θα έπρεπε να είχε βάλει τον Τραμπ στη φυλακή για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.«Νομίζω ότι το δικαστήριο θα πρέπει να το χειριστεί αυτό», είπε. «Εγώ θα χειριστώ τον Νοέμβριο» (σ.σ. Τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου).

Άτομα από το ακροατήριο δήλωσαν ότι φοβούνται ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι ελεύθερες και δίκαιες ή ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να πυροδοτήσει ένα άλλο γεγονός τύπου 6ης Ιανουαρίου.

Η Χάρις απέφυγε να αποκαλέσει αυτούς τους φόβους αβάσιμους και αντ’ αυτού κατηγόρησε τον Τραμπ ότι δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμα. «Αυτός ο άνθρωπος είναι αδύναμος και είναι ακατάλληλος», είπε.

Με το χαμόγελο να έχει γίνει το νέο σήμα κατατεθέν της, η Κάμαλα Χάρις έδωσε συνέντευξη στον Charlamagne tha God για το Audio Townhall.

 Η αντιπρόεδρος Χάρις έδωσε το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της

Απαρίθμησε επίσης τις οικονομικές προτάσεις της που απευθύνονται στους μαύρους άνδρες και άλλες πολιτικές που στοχεύουν στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και στη μείωση των τιμών των φαρμάκων. Το προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις. Το προβάδισμά της παρέμεινε σταθερό στις 3 μονάδες στην τελευταία εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos και άλλες δημοσκοπήσεις σε πολιτείες μάχης δείχνουν ότι οι δύο βρίσκονται σε ισοπαλία.

Η Χάρις θα προωθήσει επίσης μια σειρά από προτάσεις πολιτικής που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και απευθύνονται στους μαύρους άνδρες, όπως δάνεια για μικρές επιχειρήσεις που εν τέλει μετατρέπονται σε χρηματοδότηση και πρόσβαση σε μια νέα νόμιμη βιομηχανία ψυχαγωγικής μαριχουάνας.

Σχεδόν τα ¾ των μαύρων ψηφοφόρων αξιολόγησαν την οικονομία μέτρια ή φτωχή και η οικονομία μαζί με τις αμβλώσεις αξιολογήθηκαν ως οι πιο πιεστικές ανησυχίες τους. Περισσότεροι από 7 στους 10 μαύρους ψηφοφόρους είπαν ότι είχαν περικόψει τα τρόφιμα λόγω του κόστους. Το 56% είπε ότι τα μείωνε συχνά.

Το 78% των μαύρων ψηφοφόρων είπε ότι το χρώμα εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικά εμπόδια για να προχωρήσουμε και από αυτό το ποσοστό, το 21% είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είχε λύσεις για να αντιμετωπίσει τα εμπόδια.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ