18.4 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Γονείς μηνύουν σχολείο επειδή ο γιος τους τιμωρήθηκε για… ψηφιακό «σκονάκι»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέμης Μουμουλίδης: Ζητά την παραίτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο...

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη – «Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας»

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί με κυρίαρχο...

Μιμή Ντενίση: «Δεν το έχω πει ποτέ, έπαθα κάταγμα στο ιερό οστό»

«Έπαιζα στο θέατρο 1,5 χρόνο με φρικτούς πόνους», αποκάλυψε...

Σε μήνυση του σχολείου του γιου τους προχώρησαν γονείς στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, καθώς ο μαθητής τιμωρήθηκε επειδή χρησιμοποίησε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε μία εργασία.

Οι γονείς του παιδιού, Jennifer και Dale Harris, ισχυρίστηκαν ότι ο γιος τους χρησιμοποίησε το λογισμικό για να βοηθήσει την έρευνά του για μία εργασία ιστορίας και όχι για να γράψει το κείμενο.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια

«Μας είπαν ότι ο γιος μας έκανε σκονάκι στην εργασία, το οποίο δεν συνέβη», είπε η μητέρα του παιδιού.

Όταν ανακαλύφθηκε η πράξη του μαθητή, του δόθηκε τιμωρία και ο βαθμός του μειώθηκε. Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια στη μήνυση, ο γιος τους θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αρνητικά, καθώς κάνει αιτήσεις σε μεγάλα και γνωστά πανεπιστήμια, στα οποία ρόλο παίζει η μαθητική του απόδοση.

Η μήνυση κατηγορεί το σχολείο για έλλειψη ξεκάθαρων οδηγιών σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι το σχολικό εγχειρίδιο δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν οδηγίες αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι άλλοι μαθητές όταν καταλάβουν ότι κάποιος έκανε χρήση λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης.

Τι αναφέρουν οι οδηγίες του σχολείου

Το Hingham Public Schools, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι το εγχειρίδιο μαθητών απαγορεύει τη χρήση «μη εξουσιοδοτημένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανόμενης και της τεχνητής νοημοσύνης» και τη «μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή μίμηση της γλώσσας και των σκέψεων άλλου συγγραφέα, συμπεριλαμβανόμενης και της τεχνητής νοημοσύνης, και την αναπαράστασή τους ως δικής του δουλειάς», σύμφωνα με το ABC News.

Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός ανακαλύπτει τέτοιου είδους απάτες, οφείλει να «σημειώνει έναν αρνητικό βαθμό για αυτή την εργασία, για κάθε μαθητή που εμπλέκεται» και να ενημερώσει τους γονείς του μαθητή, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το εγχειρίδιο. Παράλληλα, ο καθηγητής πρέπει να ενημερώσει και τον διευθυντή, που θα αποφασίσει τι περαιτέρω πρέπει να γίνει.

Το σχολείο σε κάλεσμα ABC News, δεν έκανε κανένα σχόλιο, «σεβόμενο την ιδιωτικότητα του εμπλεκόκενου μαθητή και λόγω της αγωγής που είναι ενεργή, το σχολείο δεν δύναται να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ