27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

H ΕΛΜΕ Μαγνησίας : Για τις Υπερωρίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την έναρξη των σχολείων εκτός των γενικότερων και πάγιων προβλημάτων, επιχειρήθηκε η μείωση των τμημάτων ώστε να μειωθούν τα κενά, που αναστάτωσε τα σχολεία και τη ζωή των εκπαιδευτικών και κατέστησε δυσχερή τη δημιουργία λειτουργικών προγραμμάτων. Οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών και τα πολλά κενά στα σχολεία επιχειρείται να καλυφθούν με υπερβολικές, υποχρεωτικές υπερωρίες. Η υπερωρία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναγκαία, ωστόσο η κατάχρηση και γενίκευση των υπερωριών που παραβλέπει τις οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτών, στερεί δικαιώματα και υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές να μην αναθέτουν υπερωρία σε συνάδελφο που δεν την επιθυμεί. Απαιτούμε διορισμούς και μέχρι την πλήρη κάλυψη των κενών, προσλήψεις αναπληρωτών και τοποθετήσεις – διαθέσεις, με τρόπο που εξυπηρετούν και τους εκπαιδευτικούς και καθιστούν λειτουργικά τα προγράμματα των σχολείων.

 

Σε κάθε περίπτωση για την ανάθεση υπερωρίας δεν πρέπει να πλεονάζει εκπαιδευτικός της ίδιας ειδικότητας στην ίδια, ή όμορη ομάδα σχολείων. Η ανάθεση υπερωρίας απαιτεί πράξη του Σ.Δ. ή του Διευθυντή συνεπώς δεν είναι αποδεκτές αναθέσεις με προφορικές εντολές ή μέιλ που δεν βασίζονται σε πράξη. Οι υπεύθυνοι έκδοσης της πράξης είναι και υπεύθυνοι για τη νομιμότητα της πράξης και την ύπαρξη πιστώσεων για την πληρωμή των υπερωριών

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ