21.8 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Απόπειρα απάτης… μέσω ΕΦΚΑ σε επαγγελματίες της Μαγνησίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

65ο ΦΚΘ: Σπουδαία ονόματα της κινηματογραφικής μουσικής και των τηλεοπτικών σειρών στη Θεσσαλονίκη

Σπουδαία ονόματα της κινηματογραφικής μουσικής και των τηλεοπτικών σειρών...

Ελιά: Πού πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα δακοκτονίας

Οι περιοχές ανά περιφέρεια στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα...

Συνταγή: Μουσακάς με μπεσαμέλ φέτας

Οι περισσότεροι θα σου πουν με κάποιες συνταγές, ιδιαίτερα...

Υποδύονται υπαλλήλους λογιστικού γραφείου που συνεργάζεται με τον φορέα για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Επιστροφή μέσω… ΕΦΚΑ είναι η νέα μέθοδος που επικαλούνται επιτήδειοι απατεώνες οι οποίοι θέλοντας να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους, έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε επαγγελματίες και μέλη της αυτοδιοίκησης.

https://exchange.glomex.com/video/v-d4wad97lkx3l?integrationId=4059a117lrkrdprb

Μόλις προχθές ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλου και επαγγελματίας της περιοχής Απόστολος Νάσιος δέχθηκε τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο, ο ιδιοκτήτης του οποίου προφασίστηκε ότι είναι εκπρόσωπος λογιστικού γραφείου από την Αθήνα που συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ. Σκοπός του τηλεφωνήματος, όπως εξήγησε, ήταν η ενημέρωση για την επιστροφή ενός πιστωτικού ποσού στον λογαριασμό του κ. Νάσιου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνομιλητής του επικαλέστηκε ένα παράξενο αλλοδαπό όνομα και ότι αφορμή του τηλεφωνήματος ήταν η πίστωση του ποσού των 460 ευρώ, ως επιστροφή από το ΕΦΚΑ και του ζήτησαν τον αριθμό της κάρτας που έχει δηλώσει.

«Κατάλαβα ότι πρόκειται για απάτη και δεν συνέχισα τη συζήτηση. Είπα ότι εκείνη την ώρα δεν είχα τον αριθμό και να με καλέσουν άλλη στιγμή» περιέγραψε ο κ. Νάσιος και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως «κάλεσα μόνος μου πίσω, υποδυόμενος άλλο άτομο και μου είπαν ακριβώς τα ίδια».

Οι δράστες, όπως έχει γίνει γνωστό, τηλεφωνούν σε πολίτες της περιοχής, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως υπαλλήλους λογιστηρίου που συνεργάζονται με το ΕΦΚΑ, και ισχυρίζονται ότι οι παραλήπτες δικαιούνται επιστροφή ποσού ύψους 460 ευρώ, υποτίθεται λόγω εκκαθάρισης. Για να ολοκληρώσουν την «επιστροφή χρημάτων», ζητούν ευαίσθητα στοιχεία, όπως τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας, το όνομα του κατόχου, και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVC) της κάρτας.

«Όταν τους είπα ότι δεν έχω Εθνική, αλλά άλλο είδος τράπεζας μου είπαν ότι δεν γίνεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή του πιστωτικού ποσού και μου ζήτησαν να βρω ένα συγγενικό πρόσωπο που να διαθέτει κάρτα Εθνικής» σημειώνει ο κ. Νάσιος, ο οποίος αναφέρει ότι κάλεσε ακόμη δύο φορές στο κινητό τηλέφωνο και διαπίστωσε ότι υπήρχαν και άλλοι δήθεν λογιστές, όπου παράλληλα, τηλεφωνούσαν σε άλλα άτομα.

 

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι οι δράστες του ζήτησαν να μεταβεί σε τραπεζικό κατάστημα Εθνικής Τράπεζας, να συνδεθούν με τα στοιχεία της κάρτας, ώστε να ολοκληρωθεί απευθείας η συναλλαγή της πίστωσης.

 

Ωστόσο, ο κ. Νάσιος δεν είναι το μοναδικό παρολίγον θύμα των απατεώνων. Πριν από λίγες ημέρες παρόμοιο τηλεφώνημα δέχθηκε και ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, αλλά και επιχειρηματίες του ίδιου νησιού.

Η αστυνομία έχει ήδη ενημερωθεί για τα περιστατικά και εφιστά για ακόμη μία φορά την προσοχή των πολιτών, ώστε να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς μέσω τηλεφώνου. Οι αρχές καλούν τους επαγγελματίες και τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να επικοινωνούν απευθείας με τις τράπεζές τους ή τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ