25.1 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγική εικόνα» για τη χώρα, για μια ακόμη φορά, από τον Π. Μαρινάκη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Για μια ακόμη φορά, όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρουσίαζαν μια ‘μαγική εικόνα’ για την καθημερινότητα των πολιτών, με αύξηση εισοδημάτων, μείωση φόρων, ακρίβεια που τιθασεύεται και ούτω καθεξής. Μόνο που τον διαψεύδει η πραγματικότητα…», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τα πεπραγμένα και τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και της ενίσχυσης των πολιτών.

Ενδεικτικά, υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, «ο Παύλος Μαρινάκης εξακολουθεί να λανσάρει τον ίδιο μύθο για την ‘άνοδο των εισοδημάτων’, ‘ξεχνώντας’ βολικά πως τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις, τις έχει καταπιεί ο διαρκής πληθωρισμός και η ακρίβεια στην ενέργεια».

Επιπλέον, προσθέτει, «θα ήταν τουλάχιστον κωμική, αν δεν αφορούσε τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών, η αναφορά Μαρινάκη σε ‘αυστηρότητα’ απέναντι στους servicers. Την ώρα που οι εταιρείες διαχείρισης συνεχίζουν τις καταχρηστικές πρακτικές κατά των πολιτών, που φορτώνουν με τόκους ακόμα και δάνεια ενταγμένα στον νόμο Κατσέλη, που απορρίπτουν χωρίς αιτιολογία τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού, εκμεταλλευόμενες τα κενά των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπός της ισχυρίζεται πως είναι όλα ‘καλώς καμωμένα’», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα υστερόγραφο στην ανακοίνωσή του, σχολιάζει και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κόμμα Λατινοπούλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Παρατηρούμε μια αύξηση του άγχους του Π. Μαρινάκη για τις διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα (ακρο)δεξιά. Θυμίζουμε στον ίδιο, και κυρίως στον προϊστάμενο του κ. Μητσοτάκη, πως ό,τι κάνουν στη θάλασσα, θα το βρουν στο αλάτι». ​

Τι είπε ο Μαρινάκης

«Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών και της στήριξης των εισοδημάτων«, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα 90,4.

Όπως ανέφερε, «η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης αυτής είναι να φτάσει στις εκλογές του 2027 και να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες έχοντας εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» και υποστήριξε πως «παραλάβαμε μια χώρα όπου το 70% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αμειβόταν κάτω από 1.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ευτυχώς έχει μειωθεί στο 54%, αλλά ακόμα πρέπει να μειωθεί κι άλλο. Ο μέσος μισθός από 1.046 έχει πάει 1.300 ευρώ, θέλουμε να το πάμε 1.500 ευρώ και θα τον πάμε», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, επίσης, στη «δημοσιονομική υπευθυνότητα» σε σχέση με τις πολιτικές μείωσης των φόρων, λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών και της στήριξης των εισοδημάτων, όπως όμως προβλέπει το πρόγραμμά μας και όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε. Δηλαδή, να φέρουμε μπροστά μέτρα που θα έρχονταν μετά από κάποιους μήνες. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μέσα στην τετραετία. Όπως κάναμε με το τέλος επιτηδεύματος».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ