20.7 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβόλησε γυναίκα που τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο

Date:

Σοκαριστική ήταν η κατάληξη ενός ελέγχου ευημερίας (welfare check) που πραγματοποιούσε η αστυνομία στο Reston της Βιρτζίνια. Η 33χρονη Sydney Wilson έχασε τη ζωή της μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από αστυνομικό, στον οποίο είχε προηγούμενως επιτεθεί με μαχαίρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στο διαμέρισμα της γυναίκας.

Το τραγικό συμβάν

Ο αστυνομικός Peter Liu έφτασε στον χώρο για να ελέγξει την κατάσταση της Wilson, έπειτα από αίτημα επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αφού χτύπησε την πόρτα, η Wilson άνοιξε και απότομα έκλεισε ξανά, όταν ο Liu την ενημέρωσε για την ταυτότητά του.

Μετά από λίγη ώρα και αρκετές προσπάθειες για να ανοίξει η πόρτα, η Sydney Wilson βγήκε από το σπίτι της και επιτέθηκε στον αστυνομικό με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Ο Liu πυροβόλησε τη γυναίκα, προσπαθώντας να υποχωρήσει και συνέχισε να πυροβολεί ακόμα τρεις φορές.

Η Wilson μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού δεν ήταν δυνατή η ανάνηψή της και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο αστυνομικός Liu παραμένει σε διοικητικά καθήκοντα, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τι ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Kevin Davis, υπερασπίστηκε τον Liu, λέγοντας ότι ο αστυνομικός έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση. Ο ίδιος τόνισε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται μαζί με επαγγελματία ψυχικής υγείας, κάτι που δεν ήταν δυνατό τη συγκεκριμένη μέρα.

Το εν λόγω περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ανάγκη για βελτίωση των μεθόδων προσέγγισης καταστάσεων ψυχικής υγείας, ενώ απαραίτητη είναι η παρουσία ειδικών για την καλύτερη υποστήριξη των ατόμων.



Περισσότερα Εδω

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη

Φωτιά ξέσπασε μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης...

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά ανηλίκων – Πώς θα λειτουργεί

Έτοιμη είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η...

Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Δεν λέω σε τίποτα πια το “ποτέ”»

Για το διαζύγιο της από τον Γιάννη Αϊβάζη, για...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ