20.7 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Αναγκαία η στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π. Μαρινάκης: Δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα από τη δική μας

Την αναφορά του στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου εξήγησε...

Λίβανος: Το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει νέο μέτωπο, με σκοπό την περικύκλωση της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ μπορεί να ετοιμάζεται να περικυκλώσει την ανατολική...

Στέφανος Κασσελάκης: Τα «φτερά» του για το συνέδριο ανοίγει «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»

Σε διαρκή κίνηση ο Στέφανος Κασσελάκης προετοιμάζεται, παρά τον...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει πώς θα είναι σε 100 χρόνια

Η τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της μέσα κι από συστήματα...

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα που επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία σε επιχειρηματίες του τουρισμού αναφέρονται με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας».

Στην ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης , στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι είναι αναγκαία η άμεση εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει, καθώς η επιβολή, ειδικά, της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για μία πενταετία αποτελεί “ταφόπλακα”, ουσιαστικά, για τους επιχειρηματίες, όχι μόνο του Νοτίου Πηλίου, αλλά ολόκληρης της Μαγνησίας, οι οποίοι παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους μετά τις περσινές πλημμύρες και ότι επακολούθησε φέτος.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι  το πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα για τους επιχειρηματίες του Νοτίου Πηλίου και ειδικά περιοχών όπως τα Καλά Νερά και η Μηλίνα, μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία και τα πρόστιμα που επέβαλε.

Ειδικά στη Μηλίνα το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα , τα οποία πέραν του χρηματικού σκέλους, απαγορεύουν στις επιχειρήσεις αυτές να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα για τα επόμενα πέντε χρόνια! Γεγονός, που, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αποτελεί, επί της ουσίας, ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις αυτές.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αποτελεί πάγια πεποίθησή μας ότι όλοι μας πρέπει να υπακούμε και να τηρούμε το νόμο, ενώ αναγνωρίζουμε και το γεγονός ότι η Κτηματική Υπηρεσία και οι λειτουργοί τους δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να φροντίζουν για την τήρησή του.

Ωστόσο, όμως θεωρούμε ότι θα πρέπει, σε ότι αφορά την πολύπαθη περιοχή μας και τον πολύπαθο, τον τελευταίο χρόνο, τουριστικό τομέα, να υπάρξει ειδικά πρόβλεψη, ειδικά σε ότι αφορά την επιβολή των προστίμων.

Όπως, μάλιστα, μας επισημαίνουν επιχειρηματίες του κλάδου από την στιγμή που δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις τους, προφανώς και δεν έχουν καμία απαίτηση απαλλαγής από το χρηματικό σκέλος του προστίμου.

Ωστόσο, όμως, είναι δίκαιο το αίτημά τους για εξαίρεση από την απαγόρευση ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, ειδικά σε μία περιοχή όπου ο τουρισμός βλήθηκε ανεπανόρθωτα το τελευταίο έτος, αίτημα το οποίο στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

Είναι άλλωστε τεράστιες οι απώλειες που υπέστησαν τον τελευταίο χρόνο, όπως και τα ποσά που χρειάστηκε να καταβάλλουν για την αποκατάσταση των επιχειρήσεών τους, και μία τέτοια εξέλιξη θα είναι κυριολεκτικά καταδικαστική.

Σύσσωμοι, λοιπόν, οι θεσμικοί φορείς οφείλουν να στηρίξουν το αίτημα αυτό των επαγγελματιών του τουρισμού, όπως και των αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής μας, για εξαίρεση από το νέο τέλος που επιβάλλεται στον ξενοδοχειακό τομέα, για τουλάχιστο δύο χρόνια, ως ένα μέσο έμπρακτης υποστήριξης ενός πολύ σημαντικό κομματιού της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μιτζικό και την δημοτική αρχή, όπως και όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής (Βουλευτές, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, φορείς και σύλλογοι επαγγελματιών του τουρισμού), να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, ως μια έμπρακτη ενέργεια στήριξης της περιοχής μας και των επαγγελματιών της, με τη δέσμευση ότι θα στηρίξουμε και μεις από την πλευρά μας, κάθε ανάλογη πρωτοβουλία».

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ