24 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

MINI: Παγκόσμια πρώτη για τα John Cooper Works και John Cooper Works Aceman

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έχω την ίδια πάθηση με τον Κόμη Δράκουλα, το σκόρδο μπορεί να με σκοτώσει»

Η 32χρονη Phoenix Nightingale πάσχει από την σπάνια «ασθένεια των...

Ελεγκτής στον Προαστιακό «τσέπωνε» χρήματα από επιβάτες

Ελεγκτής της «Hellenic Train» φαίνεται να «τσέπωνε» χρήματα από...

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ήμασταν μια εκπομπή που δεν ταίριαζε στο προφίλ του καναλιού»

«Δεν ήμουν αρεστός στον ΑΝΤ1, είναι προσωπικοί οι λόγοι...

Στον όμιλο BMW λένε ότι αυτό που πρεσβεύει η Μ για τη BMW, πρεσβεύει και η John Cooper Works για τη MINI. Και είναι αλήθεια, καθώς και οι δύο φίρμες προσφέρουν ιδιαίτερες, σπορ εκδόσεις.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που άνοιξε χθες 14 Οκτωβρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου, η MINI παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα, δύο πολύ ισχυρά μοντέλα, σε εμφάνιση και επιδόσεις: τα MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Aceman.

Κι αν για πάνω από έξι δεκαετίες οι εκδόσεις John Cooper Works παρέπεμπαν σε «πείραγμα» των θερμικών μοτέρ, τώρα μιλάμε για «πείραγμα» των ηλεκτρικών κινητήρων, καθώς και τα δύο είναι ηλεκτρικά.

Οσον αφορά στην εξωτερική σχεδίαση, το λογότυπο John Cooper Works σε κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα θυμίζει την καρό σημαία που χρησιμοποιείται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και βρίσκεται στην οκταγωνική μπροστινή μάσκα που είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το λογότυπο προβάλλεται και από τους εξωτερικούς καθρέπτες στο έδαφος, ως καλωσόρισμα.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα φώτα ημέρας των προβολέων MINI LED με οριζόντιες μπάρες που έχουν «JCW Signature», οι μαύρες πλαϊνές ποδιές, οι αεροτομές στο ύψος της κολόνας C, η πίσω πτέρυγα, οι κόκκινοι κάθετοι ανακλαστήρες, οι διαχύτες που δημιουργούν αντίθεση με τον μαύρο πίσω προφυλακτήρα, η επιλογή σε άλλο χρώμα της οροφής και οι αεροδυναμικές ζάντες 18 ίντσες για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI John Cooper Works και 19 ιντσών για το MINI John Cooper Works Aceman.

Η καμπίνα φέρει πλεκτή επιφάνεια στο ταμπλό σε μαύρο και κόκκινο μοτίβο, τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού JCW είναι επενδεδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων και κόκκινες διακοσμητικές ραφές. Επίσης, όταν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ενεργοποιημένος, αποκλειστικά γραφικά φωτίζουν την πανοραμική οροφή. Εχουν προστεθεί υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED 24 εκ. και νέα MINI Experience Modes για εξατομικευμένη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό.

Τα δύο μοντέλα αποδίδουν ισχύ έως και 190 kW / 258 hp. Το 3-θυρο τα MINI John Cooper Works επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ το MINI John Cooper Works Aceman σε 6,4 δευτερόλεπτα. Και τα δύο έχουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και ροπή 350 Nm. Με μπαταρίες υψηλής τάσης 54,2 kWh, το πρώτο χαρίζει αυτονομία έως και 371 χιλιόμετρα και το δεύτερο έως και 355 χιλιόμετρα.

Σημειώνουμε ότι οι μηχανικοί έχουν προσθέσει μια καινοτόμο λειτουργία στιγμιαίας αύξησης της ισχύος, που ενεργοποιείται από το paddle boost που βρίσκεται στο σπορ τιμόνι, και διατίθενται επιπλέον 20 kW ηλεκτρικής ισχύος για καλύτερους ελιγμούς και επιταχύνσεις.

Παράλληλα, ρυθμίστηκαν οι αναρτήσεις για πιο go-kart αίσθηση στον δρόμο, ενώ τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού συμβάλλουν στην άνεση κατά την οδήγηση και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ