20.7 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Η οικονομία και η ακρίβεια στο επίκεντρο της ημερίδας του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη

Φωτιά ξέσπασε μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης...

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά ανηλίκων – Πώς θα λειτουργεί

Έτοιμη είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η...

Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Δεν λέω σε τίποτα πια το “ποτέ”»

Για το διαζύγιο της από τον Γιάννη Αϊβάζη, για...

Το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, των προκλήσεων και των προοπτικών σε μια περίοδο γενικής δυστοκίας και αβεβαιότητας στην οικονομία σε διεθνές επίπεδο αποτελεί το θέμα της νέας ημερίδας από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν αναγνωρισμένοι και καταρτισμένοι επιστήμονες, με τρεις πρώην υπουργούς Οικονομίας προοδευτικών κυβερνήσεων ανάμεσα στους ομιλητές.

Συνεπές στην δέσμευσή του να συμβάλει στην επεξεργασία και προώθηση προοδευτικών πολιτικών και δράσεων για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή το Ιντιτούτο Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα, γεωπολιτικό κατακερματισμό και οικονομική επιβράδυνση και με την ακρίβεια να διογκώνεται, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι πολίτες να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα αναζητά λύσεις και διέξοδο.

Με την προηγούμενη ημερίδα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα να έχει αποτελέσει σημαντικό πολιτικό γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρούσα που λαμβάνει χώρα σε μια κομβική στιγμή όχι μόνο για το μέλλον της Αριστεράς, αλλά και γενικά της πολιτικής με τους περισσότερους πολίτες να εμφανίζονται δύσπιστοι αν όχι αδιάφοροι και να αναζητούν βιώσιμες λύσεις και μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Στο πλαίσιο αυτό η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που θα κλείσει τις εργασίες της ημερίδας θα συγκεντρώσει για άλλη μια φορά τα βλέμματα.

Σημαντικοί ομιλητές

Με τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, την εργασία, τη μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να γίνονται όλο και πιο εμφανείς, η ανάγκη για αξιόπιστες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομεακές πολιτικές, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, είναι επιτακτική, τονίζεται

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα ανοίξει την ημερίδα, θα αναφερθεί στις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει έρευνα του ΚΕΠΕ με θέμα «Εκτίμηση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τα νοικοκυριά βάσει του εισοδήματός τους».

Παράλληλα, ο Στράτος Φαναράς και ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης θα παρουσιάσουν έρευνα της Metron Αnalysis με θέμα «Ακρίβεια και κόστος ζωής».

Ειδικοί από τον τομέα της ενεργειακής πολιτικής (Επιστήμη Οικονομοπούλου, Δικηγόρος – Clifford Chance) και της στεγαστικής πολιτικής (Θωμάς Μαλούτας Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Μαρία Καραγιάννη- Προγράμματα Στέγασης Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης) όπως και ο διευθυντής του Ινστιτούτου ΕΝΑ Τάκης Κορκολής, θα αναφερθούν στη σημασία που έχει η αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανισοτήτων με την προώθηση πολιτικών που προασπίζουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας παράλληλα όρους υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά απέναντι σε πρακτικές καρτέλ.

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης θα συζητήσουν τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας προοδευτικών κυβερνήσεων, που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την σύγκλιση με την ΕΕ, την αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Στη συζήτηση θα παρέμβει η υποψήφια Πρωθυπουργός του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Lucie Castets, που θα μεταφέρει την εμπειρία από την Γαλλία και θα αναφερθεί στις προοπτικές που έχει η ανάπτυξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στην Ευρώπη, σήμερα, που να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ