25.1 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

«Φύλλο και φτερό» προσωπικά δεδομένα μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός 4,7 βαθμών ταρακούνησε τη Ρόδο

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη Ρόδο, το απόγευμα της Τρίτης.Σύμφωνα...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στον Λίβανο με 41 νεκρούς και 124 τραυματίες

Ενώ οι συγκρούσεις του Ισραήλ με τον Λίβανο κλιμακώνονται,...

Φωτιά στο άλσος στο Πεδίο του Άρεως

Τους «κούφανε» ο Τζιτζικώστας, η «βόμβα» του ΣτΕ,...

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων σε βάρος της συζύγου του Αρ. Μπασδάνη, σε εξωτερικό σύμβουλο και σε σύμβουλο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Μήνυση κατά της συζύγου του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σόνιας Χαρανά, ενός εξωτερικού συμβούλου- συνεργάτη του φορέα και ενός συμβούλου για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια του Βόλου

Η υπόθεση αφορά σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται πώς διέρρευσαν και είχαν να κάνουν με την οικονομική τακτοποίηση των μελών του προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Σινέλης, δικηγόρος, η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε σε βάρος της συζύγου του κ. Μπασδάνη, του κ. Παναγόπουλου και του κ. Ζλατούδη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η υπόθεση διερευνάται από τον Εισαγγελέα.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον επιμελητηριακό σύμβουλο Γιάννη Μπουρούνη και τους κ.κ. Χαρβάλα και Σπανό, μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα φέρεται να είναι μεταξύ εκείνων που διέρρευσαν.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Διακινήθηκαν με email προσωπικά δεδομένα των μελών του Επιμελητηρίου. Αυτό είναι απαράδεκτο» ανέφερε ο κ. Σινέλης και πρόσθεσε πως την ουσία και τα κίνητρα αυτής της πράξης θα διερευνήσει η Εισαγγελία. Ανέφερε ακόμη πως μόνο και μόνο ότι διακινήθηκαν ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών είναι μεμπτό και δεν έπρεπε να συμβεί.

«Ο νόμος είναι αυστηρός για τα προσωπικά δεδομένα και καλά κάνει και πρέπει να είναι. Δεν είναι δυνατόν να διακινούνται προσωπικά δεδομένα μελών του Επιμελητηρίου χωρίς την έγκρισή τους. Είναι επιεικώς απαράδεκτο. Μιλάμε και για οικονομικά στοιχεία προς το ΓΕΜH», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε επίσης ο επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Νέο Επιμελητήριο» Παναγιώτης Λιαδέλης, ο οποίος σημείωσε πως το ζήτημα που έχει ανακύψει είναι λεπτό και ο ίδιος περιμένει την δικαστική έρευνα, προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί εκτενώς .

Ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και υποψήφιος με την επιμελητηριακή παράταξη του κ. Λιαδέλη Γιάννης Μπουρούνης, ήταν εκείνος που «κατά λάθος» ήταν παραλήπτης της επίμαχης λίστας με τα προσωπικά δεδομένα μελών του Επιμελητηρίου.

«Ημουν ο παραλήπτης του email, που αφορούσε στις λίστες και τη διαδρομή, μέχρι να φτάσουν σε μένα, των ονομάτων που έχουν μηνυθεί. Στα 25 χρόνια που είμαι στο Επιμελητήριο δεν είχαμε ποτέ κάτι ανάλογο σε όλη τη Ελλάδα. Είναι ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα, γιατί αφορούν και οικονομικές υποχρεώσεις των ανθρώπων. Είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω, καταλαβαίνω ίσως τον λόγο. Είναι όμως απαράδεκτο. Ακουσα χθες δηλώσεις του κ. Μπασδάνη πως ότι καταγγέλλεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είπε ότι οι λίστες δόθηκαν μόνο μεταξύ μελών του ΔΣ, όμως η σύζυγός του δεν ανήκει στο ΔΣ . Θα το διερευνήσει ο Εισαγγελέας γιατί είναι κάτι πρωτοφανές στα επιμελητηριακά δεδομένα και το Επιμελητήριο είναι θεσμός.

«Ό,τι είπε ο πρόεδρος είναι ανακριβές. Είμαι μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Σε μένα όχι τέτοιες λίστες δεν ήρθανε, αλλά κι όταν με αίτησή μου ζήτησα να έρθουν οι λίστες την προηγούμενη εβδομάδα, η απάντηση του προέδρου και του διευθυντή του Επιμελητηρίου ήταν ότι απαγορεύεται, κάτι το οποίο το γνώριζα. Αυτά που είπε ο κ. πρόεδρος είναι ανακριβή», συνέχισε ο ίδιος και αποκάλυψε πως η λίστα έφτασε στο email του από σύμβουλο του Επιμελητηρίου που δεν γνώριζε το περιεχόμενο».

TAXYDROMOS

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ