26.2 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση Ζ. Μακρή με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας της Κύπρου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο ΣτΕ για το σήμα των POS οι οδηγοί ταξί

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να...

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή απάντηση στον Π. Μαρινάκη με αναφορές για «παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά...

Δύο χρόνια φυλακή σε γνωστό τράπερ που παρήγγειλε κάνναβη μέσω delivery

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε γνωστός...

«Αρνητές της Ινδονησίας»: Η φοβερή ιστορία των ανδρών που περιμένουν εξιλέωση από το 1945

Οι οικογένειες 20 ανδρών που φυλακίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να...

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχθηκε στο γραφείο της, στο ΥΠΑΙΘΑ, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Π. Αντωνίου, τα μέλη Κ. Χαμπιαούρη και Δ. Μικελλίδη καθώς και τα στελέχη διοίκησης Μ. Ανδρέου και Μ. Κωνσταντίνου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής.

Η πρώτη συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας της Κύπρου είχε θεσμικό χαρακτήρα και διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα.

Τα μέλη της ΕΕΥ κατέθεσαν στην Υφυπουργό Παιδείας το ενδιαφέρον της επιτροπής για τον θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, που εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν στη σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση.

Επίσης, η αντιπροσωπεία εξέφρασε στην κα Μακρή την ικανοποίησή της για την προηγηθείσα και, ιδιαίτερα, εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων –Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) καθώς και για την εκτενή ενημέρωση που έλαβε από τη ΔΕΠΠΣ σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων –Πειραματικών Σχολείων και την εφαρμογή του θεσμού στην πράξη.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και πρότεινε τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησης καθώς και την ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ τόνισε ότι η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών θα αποβεί αμοιβαία επωφελής για τον μαθητικό πληθυσμό των δύο χωρών.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ