26.2 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ουσιαστική η Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων στις Μηλιές για το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος – Σύσταση 7μελούς Συντονιστικής Επιτροπής

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο ΣτΕ για το σήμα των POS οι οδηγοί ταξί

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να...

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή απάντηση στον Π. Μαρινάκη με αναφορές για «παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά...

Δύο χρόνια φυλακή σε γνωστό τράπερ που παρήγγειλε κάνναβη μέσω delivery

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε γνωστός...

Ουσιαστική με χρήσιμα συμπεράσματα και πρωτοβουλίες ήταν η Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13/10/24, στις Μηλιές του Δήμου Νοτίου Πηλίου για το μέλλον του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος, την αξιοποίηση και προοπτικές ανάπτυξής του.

Κατά την Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων αποφασίστηκε η σύσταση 7μελούς Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Συντονιστής), 2 Δημάρχους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, Εκπρόσωπο των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας, Εκπρόσωπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Εκπρόσωπο του ΕΟΤ και τον Αερολιμενάρχη Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος. Η Γραμματειακή Υποστήριξη θα παρέχεται από την ΠΕΔ Θεσσαλίας. Η Συντονιστική Επιτροπή θα ασχοληθεί με τον συντονισμό των δράσεων για τις αεροπορικές πτήσεις του 2025 και την οικονομική συμμετοχή Περιφέρειας, Δήμων, Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και άλλων Φορέων, για την προσέλκυση νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες είπε ότι αποτελεί τιμή για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να γίνει αυτή η Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων για το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στις Μηλιές και πρόσθεσε: “Έχουν γίνει κατά το παρελθόν συσκέψεις και ημερίδες , αλλά μετά την απόφαση που πήραμε στην ΠΕΔ Θεσσαλίας και σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά.”

Ο κ. Μιτζικός επισήμανε ότι είναι σημαντική η λειτουργία του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος αφενός γιατί οι 700.000 δημότες της Θεσσαλίας είναι εν δυνάμει επιβάτες αυτού του Αεροδρομίου και αφετέρου δε διότι ο τουριστικός τομέας, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις θεομηνίες, πρέπει να ανακάμψει.

“Μια πτήση από το εξωτερικό έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη όλης της Θεσσαλίας, ενώ τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο έχουν παράταση της τουριστικής περιόδου.

Το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στη Νέα Αγχίαλο τα τελευταία χρόνια έχει πτωτική τάση κι αυτό μας έκανε να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε Δήμοι – ΠΕΔ και Περιφέρεια Θεσσαλίας να στηρίξουμε ουσιαστικά την προσέλκυση νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια να δούμε με ποιο τρόπο ο κάθε Φορέας μπορεί να συνδράμει για την στήριξη του Αεροδρομίου” τόνισε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου .

Στη Σύσκεψη ετέθη κοινή πρόταση να δοθεί επιχορήγηση στο πλαίσιο άγονων γραμμών, για νέες εσωτερικές πτήσεις από το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στη Νέα Αγχιάλου για Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και στην υφιστάμενη πτήση για Ηράκλειο.

Ο Δήμαρχος κ. Μιτζικός τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε όλοι οι Φορείς μαζί για να έχουμε άμεσα θετικό αποτέλεσμα το 2025 κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Τέλος ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου υπογράμμισε ότι “πέραν της αδήριτης ανάγκης να συνδεθεί το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος με εσωτερική πτήση με το Αεροδρόμιο των Αθηνών ώστε να είναι δυνατή η άμεση ανταπόκριση με πτήσεις του εξωτερικού όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ευρώπης (connecting flights)”, τόνισε ότι “επείγει να έχουμε 3-4 νέες πτήσεις από Κεντρική Ευρώπη και Αγγλία”, χαιρετίζει την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητήριου Μαγνησίας, για νέα πτήση από το Ισραήλ και τέλος συμπλήρωσε ότι “ως ΠΕΔ Θεσσαλίας θα αποφασίσουμε συντονισμένα για το ποσό που θα διατεθεί για την προβολή του Αεροδρομίου για την προσέλκυση νέων πτήσεων, ενώ και η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί με ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για την προβολή της περιοχής το οποίο ποσό στη Σύσκεψη προτείναμε να μπορεί να διατεθεί συγκεκριμένα στην προβολή του Αεροδρομίου για την προσέλκυση νέων πτήσεων.”

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ