27.9 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης: Μία συνάντηση στη σκιά των υποκλοπών

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χθεσινοβραδινή επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, αμέσως μετά την επανεκλογή του -και η πρόσκληση του πρωθυπουργού να συναντηθούν- δίνει στη ΝΔ την ευκαιρία -και το πρόσχημα- να λειανθούν οι σχέσεις των δύο πολιτικών αρχηγών μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

Από την κυβέρνηση πάντως χαμηλώνουν την κίνηση και μιλούν για πολιτική ευπρέπεια. Δηλαδή, η επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός κλείνει το μάτι πουθενά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χρίσει αντίπαλο την «κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Το θέμα των υποκλοπών επουδενί έχει ξεχαστεί, ούτε πολιτικά, ούτε θεσμικά ( ειδικά με τις τελευταίες νομικές εξελίξεις) και πόσο μάλλον να έχει διαγραφεί από το μυαλό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν σταμάτησε να ασκεί σκληρή κριτική για το ζήτημα, ειδικά από τη θεσμική του σκοπιά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χρίσει αντίπαλο του την «κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», γεγονός που φάνηκε στα πολιτικά μηνύματα του Νίκου Ανδρουλάκη. Το αφήγημα της προεκλογικής εκστρατείας είχε ως βασικό άξονα την πεποίθηση να γίνει το ΠΑΣΟΚ δυνατό ώστε να ηττηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πως γίνεται λοιπόν να συναντηθούν;

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, προς ώρας, δεν υπάρχει καμία αντίδραση – συζήτηση- διαρροή. Οι μελανές σελίδες που έγραψε η υπόθεση των υποκλοπών και οι σκληρές αντεγκλήσεις Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο δημιουργεί αμφιβολίες για τον αν τελικά μπορεί να πέσουν οι τόνοι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Καμία έκπληξη από την ΝΔ

Η κυβέρνηση δεν εξεπλάγη με τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη. Για τη ΝΔ αποτελεί ένα αποτέλεσμα βατό. Υπό την έννοια ότι η επανεκλογή του δεν βάζει την κυβέρνηση σε θολά νερά, καθώς είναι ένας γνώριμος αντίπαλος.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, η νίκη Ανδρουλάκη από μόνη της εκτιμάται ότι δεν συνοδεύεται από συνταρακτικές εξελίξεις στο κέντρο, οι εξελίξεις όμως γενικότερα στην κεντροαριστερά βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΝΔ.

Αυτό που διαφαίνεται πάντως είναι ότι δημιουργείται το δίπολο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεδομένου των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση: «ούτε χαρήκαμε, ούτε λυπηθήκαμε από τη νίκη Ανδρουλάκη»

Η κυβέρνηση λέει «ούτε χαρήκαμε, ούτε λυπηθήκαμε από τη νίκη Ανδρουλάκη» σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ότι «Η κυβέρνηση ούτε χάρηκε ούτε λυπήθηκε από το γεγονός αυτό», υπενθυμίζοντας, εξάλλου, ότι «η αύξηση συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν θεαματική». «Πάντως, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ότι η μέχρι σήμερα πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη εγκρίνεται.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ανδρουλάκης, σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, ήταν εκείνος που είχε πεπραγμένα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η πορεία, οι επιλογές, οι τακτικές και οι στρατηγικές που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν εγκριθεί. Δεν περιμένουμε κάτι θεαματικά διαφορετικό, θα συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει», τόνισε.

Για τη ΝΔ όλα θα κριθούν από την πορεία του ΠΑΣΟΚ από σήμερα. Αν Δηλαδή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ διατυπώσει μια κοστολογημένη εναλλακτική, χωρίς τη λογική που είχε μέχρι σήμερα, δυστυχώς, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μιμούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ, του όχι σε όλα, της καταψήφισης εμβληματικών νομοσχεδίων που θα έπρεπε να ενώνουν τους βουλευτές μας και το πολιτικό σύστημα συνολικά, όπως τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, όπως η επιστολική ψήφος, η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ