17.9 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: «Έσπασαν» το σερί των ηττών οι Πράσινοι – «Μαλλί με μαλλί» τα κορίτσια του reality

Ρύζι, αλεύρι, ρεβύθια, γάλα, γκρανόλα, πιπεριές, λάδι και πεντανόστιμες...

Αίγυπτος: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν, 33 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με πανεπιστημιακό λεωφορείο

Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σήμερα στην...

Ταμπού: Ο Γαβριήλ μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της Σύνθιας

Σαρωτικές οι εξελίξεις στη σειρά του MEGA, «Ταμπού». Τι...

Ζοζέπ Μπορέλ: Η ΕΕ αποδίδει «τεράστια αξία» στη στρατηγική εταιρική σχέση με το Μαρόκο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, προέβη σήμερα,...

Επιμένει στα μέτρα για τη μείωση του κόστους ζωής ο Θεοδωρικάκος – Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι βασική στρατηγική μας στόχευση η βιώσιμη ανάπτυξη, η...

Περίπου 200 διαδηλωτές – αμερικανοί εβραϊκού θρησκεύματος και υποστηρικτές τους- που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα συνελήφθησαν σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει!» και «Πάνω-πάνω η απελευθέρωση, κάτω-κάτω η κατοχή!», «όχι στο όνομά μας» μπροστά από το κτίριο-ορόσημο του χρηματιστηρίου στο κάτω Μανχάταν.

Οι ίδιοι είχαν κάνει μια πολύ εντυπωσιακή διαμαρτυρία στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

«Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να στέλνει βόμβες στο Ισραήλ και να σταματήσει να κερδίζει από τη γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα», δήλωσε η Μπεθ Μίλερ, πολιτική διευθύντρια της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace), της ομάδας που οργάνωσε τη διαδήλωση.

«Διότι αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο είναι ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί αμερικανικές βόμβες για να σφαγιάσει κοινότητες στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα οι κατασκευαστές όπλων στη Wall Street βλέπουν τις τιμές των μετοχών τους να εκτοξεύονται στα ύψη». Μια χούφτα αντιδιαδηλωτών ανέμιζαν ισραηλινές σημαίες και προσπάθησαν να καταπνίξουν τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα. Πολλοί στάθηκαν στον θάνατο περισσότερων από 17.000 παιδιών από το Ισραήλ στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές δεν εισέβαλαν μέσα, συνελήφθησαν εκτός ή εντός μικρού φραγμού της αστυνομίας

Κανένας από τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης δεν μπήκε μέσα στο χρηματιστήριο, αλλά τουλάχιστον 200 κατάφεραν να μπουν μέσα σε έναν φράχτη ασφαλείας στην Broad Street, όπου κάθισαν και περίμεναν να τους συλλάβουν.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν έναν τους διαδηλωτές, τους έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη με πλαστικά δεματικά και τους οδήγησε σε αστυνομικά βαν. Ορισμένοι διαδηλωτές έκαναν την μανούβρα των ακτιβιστών κατά τη σύλληψη με την ονομασία «ανθρώπινο βαρίδι», αφήνοντας το βάρος του σώματος και υποχρεώνοντας τρεις ή τέσσερις αστυνομικούς, να τους κουβαλήσουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έγιναν περίπου 200 συλλήψεις. Δεν είχε λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Στον χώρο υπήρξαν και διαδηλωτές υπέρ του πολέμου, εκ των οποίων δεν συνελήφθη κανείς, παρότι και αυτοί διέπραξαν τα ίδια αδικήματα με τους συλληφθέντες.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ