21.8 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Η απλή ερώτηση που θα σας κάνει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο συγγραφέας και ειδικός σε θέματα ηγεσίας Simon Sinek συνιστά να κάνετε μία απλή ερώτηση στους άλλους, ώστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους: «Μπορείς να με βοηθήσεις;».

«Αποτελεί κοινή παρεξήγηση πως το να ζητήσουμε βοήθεια μας κάνει να φαινόμαστε αδύναμοι, αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τείνουν να σας εμπιστευτούν ευκολότερα όταν τους ζητάτε βοήθεια, παρά το αντίστροφο», εξηγεί ο Sinek σε μια συζήτηση με τον κωμικό Trevor Noah στο συνέδριο Brilliant Minds 2024.

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ένας φίλος σας χρειάστηκε συμβουλές ή καθοδήγηση, αλλά δεν σας τις ζήτησε. Αν νιώσατε απογοητευμένοι από την κατάσταση, δεν είστε οι μόνοι, τόνισε ο Sinek.

«Η εμπιστοσύνη οικοδομείται όταν ένα άτομο κάνει την προσπάθεια να ζητήσει βοήθεια, ακόμα και όταν δεν θέλει, είπε ο Sinek. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις σχέσεις με τον προϊστάμενό σας, τον μέντορά σας ή τους συνεργάτες σας: το να κάνετε ειλικρινείς ερωτήσεις σε επαγγελματικά περιβάλλοντα και να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις δυσκολίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης, σύμφωνα με την ερευνήτρια συναισθηματικής νοημοσύνης Jenny Woo.

Η ευαλωτότητα ως δύναμη

«Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μοιράζονται ανοιχτά τις αποτυχίες τους. Δεν φοβούνται να αποκαλύψουν τους φόβους και τις αποτυχίες τους. Βλέπουν την ευαλωτότητα ως δύναμη και ως μέσο για να χτίσουν βαθύτερους δεσμούς», έγραψε η Woo στο CNBC Make It.

«Προσπαθήστε να δημιουργήσετε αυτή την ομάδα βοηθών, ώστε το να ζητάτε βοήθεια αργότερα, όταν πραγματικά τη χρειάζεστε, να μην είναι τόσο μεγάλο ζήτημα»

«Ερωτήσεις όπως «τι πιστεύεις για…;» ή «Πώς νιώθεις για…» μπορούν να ενθαρρύνουν έναν ανοιχτό διάλογο με τους ανθρώπους γύρω σας, είτε στη δουλειά είτε στην προσωπική σας ζωή. Οι πιο συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να ενσωματώνουν ερωτήσεις σε οποιαδήποτε συνομιλία για να προκαλέσουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον», έγραψε η Woo.

Το να είστε ευάλωτοι και να ζητάτε βοήθεια μπορεί να είναι δύσκολο: οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να είναι ανεξάρτητοι και να θέλουν να επιλύουν τις καταστάσεις μόνοι τους, είπε η M. Nora Bouchard, ειδική σε θέματα ηγεσίας, στο Make It. «Οι άνθρωποι μπορεί να φοβούνται ότι θα είναι βάρος για τους άλλους και μερικές φορές έχουν πρόβλημα να εμπιστευτούν τις προθέσεις των άλλων», σημείωσε.

Ζητήστε βοήθεια για τα μικρά

«Δοκιμάστε να ζητήσετε βοήθεια για μικρότερα θέματα πρώτα, όπως προτάσεις για το τι να φτιάξετε για δείπνο», συμβούλεψε η Bouchard. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα χτίσετε μια σχέση με τους ανθρώπους γύρω σας και θα γίνετε πιο άνετοι στην υποστήριξή τους σε δυσκολότερες καταστάσεις.

«Προσπαθήστε να δημιουργήσετε αυτή την ομάδα βοηθών, ώστε το να ζητάτε βοήθεια αργότερα, όταν πραγματικά τη χρειάζεστε, να μην είναι τόσο μεγάλο ζήτημα», είπε η Bouchard.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ