26.2 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

10 λόγοι για να επισκεφτείς το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από το 1898 η Γαλλία έχει δείξει τον δρόμο των μεγάλων εκθέσεων αυτοκίνησης, λίγο καιρό μετά την εφεύρεση του αυτοκινήτου.

Τότε, 126 χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε η έκθεση Exposition Internationale d’Automobiles στο Jardin des Tuileries στο Παρίσι και ήταν η πρώτη εκδήλωση στον κόσμο αφιερωμένη σε αυτόν τον νέο τρόπο μετακίνησης. Μάλιστα, για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, τα αυτοκίνητα έπρεπε να ολοκληρώσουν επιτυχώς ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής 23 χιλιομέτρων από το Παρίσι στις Βερσαλλίες, προκειμένου να αποδείξουν την αξιοπιστία τους.

Το 1901, αυτή η γιορτή του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο Grand Palais στο Παρίσι και μετονομάστηκε σε International Automobile, Cycle and Sports Exhibition. Μεταξύ των κύριων εκθετών ήταν οι Dion-Bouton, Mercedes-Benz, Peugeot και Renault.

Τα χρόνια πέρασαν και, τώρα, το Paris Motor Show, στην 90ή του έκδοση, έχοντας ανοίξει σήμερα 14 Οκτωβρίου τις πύλες του για το κοινό και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στο Paris Expo Porte de Versailles, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκεπτών.


REUTERS/Benoit Tessier

Μολονότι δεν συμμετέχουν όλοι οι ονομαστοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως τα παλαιότερα χρόνια, εντούτοις το Paris Motor Show παραμένει μια μεγάλη εκδήλωση, μια γιορτή του αυτοκινήτου, με πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα και θέματα που αφορούν ευρύτερα το mobility.


REUTERS/Benoit Tessier

Να λοιπόν 10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, είτε μόνο και μόνο γι’ αυτό το λόγο, είτε για να διανθίσετε το ταξίδι σας στην «πόλη του φωτός».

  1. Έκθεση «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την πρόοδο»: Μια επισκόπηση των σημαντικότερων καινοτομιών στην αυτοκινητοβιομηχανία που έχουν γράψει ιστορία, μέσα από 20 εμβληματικά αυτοκίνητα του 20ού αιώνα. Μια εμβάπτιση στην κληρονομιά της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον αντίκτυπό της στη σύγχρονη ζωή μας.
  2. Έκθεση Pop Culture από την Movie Cars Central: Πρόκειται για 25 εμβληματικά οχήματα από τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές, από τη συλλογή του Franck Galiègue, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα μοντέλα που εκτίθεται στο Pavilion1: το Batmobile, το Ford Gran Torino του Starsky και Hutch, το Peugeot 406 από το Taxi, το Delorean από το Back to the Future 2 και πολλά ακόμα.
  3. Το Ηλεκτρικό Εργοστάσιο: Τα πάντα για τη σχεδίαση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Μπορείτε να ανακαλύψετε ολόκληρο το οικοσύστημα που επενδύει, αναπτύσσεται και παράγει στη Γαλλία οχήματα και εξαρτήματα.
  4. Dream Zone: Το Dream Zone είναι ένας χώρος VIP 500τ.μ. αφιερωμένος σε εκθέτες πολυτελείας, sport και hypercars. Aston Martin, Bentley, Donkervoort, Ferrari, Porsche, Morgan, είναι ορισμένοι εκπρόσωποι.
  5. Μουσείο Marta: Η γαλλική μάρκα εκθέτει 10 εξαιρετικά οχήματα με σειρά περιορισμένες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Matra-Renault Espace F1, Matra MS650 και Matra M
  6. Κέντρο δοκιμών: Ανοιχτό στο ευρύ κοινό και κατόπιν κράτησης, υπάρχουν 4.000 θέσεις για δοκιμαστική οδήγηση των πιο πρόσφατων νέων μοντέλων.
  7. Ηλεκτρικά καρτ: Μια βελτιωμένη πίστα καρτ που προσφέρει διασκεδαστική οδήγηση, πάντα με ασφάλεια.
  8. Συνέδρια για το «Μέλλον του αυτοκινήτου»: Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024 συνεργάζεται με την Google και την BCG για έναν κύκλο ξεχωριστών συνεδρίων για το μέλλον του αυτοκινήτου. Η Google, με πρωτοπόρο τεχνολογία, cloud και συνδεδεμένες υπηρεσίες και η BCG, με στρατηγικές και τεχνολογικές συμβουλές, που συμβάλουν στην ανάπτυξη περιεχομένου και στις συζητήσεις γύρω από τις προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το αύριο.
  9. Γιορτινές νύχτες: Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, βραδιές που διοργανώνονται από DJs για μουσική και χορό μέχρι τις 10 μ.μ.
  10. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο του Σαλονιού Αυτοκινήτου, με το 75% των «παικτών» να δίνουν το παρών.
    Γερμανία: Audi, BMW, Mini, VW, VW LCV, Skoda
    Γαλλία: Renault, Dacia, Alpine, Mobilize, Renault Pro+, Peugeot, Citroen, Ligier, Aixam, Dangel, Eon Motors, Kilow, Delage, Devalliet, ERC, Pantore, PGO, YNA
    Κίνα: BYD, Forthing, GAC, Seres, Skyworth, XPeng, Maxus, Κορέα: Kia
    Ηνωμένες Πολιτείες: Ford, Ford LCV, Cadillac
    Ιταλία: Alfa Romeo, Iveco
    Ιαπωνία: THK
    Ελβετία: Microlino
    Ηνωμένο Βασίλειο: Moke.

To άρθρο 10 λόγοι για να επισκεφτείς το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ