21.8 C
Volos
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τη «μονομαχία» Ανδρουλάκη – Δούκα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόστα Ρίκα: Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ, δεν αναφέρθηκαν ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών ταρακούνησε το Σάββατο τις...

ΗΠΑ-Συρία: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως έπληξε στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν...

Τουρκία: Διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα για τις 300 γυναικοκτονίες του 2024

Υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη...

Ιταλία: «Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και πιέσεις» δήλωσε η πρωθυπουργός Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε αποψινή της συνέντευξη...

Λιγότερο από 12 ώρες μένουν πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ρίχνουν αυλαία στην τρίμηνη προεκλογική τους κούρσα ανεβάζοντας τους τόνους.

Στο νήμα για την τελική μάχη, οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύουν τα «βέλη» τους για να πετύχουν τα τρωτά σημεία του αντιπάλου.

«Ακούω κάποιους τώρα τελευταία να λένε εύκολα λόγια: 30%, 35%. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και εγώ είμαι εδώ για να δουλέψω πολύ, με αξιοπρέπεια και ήθος», διαμηνύει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ διαγραφές και λέξεις όπως ‘τυχοδιώκτες, αλαζόνες, πρίγκιπες και φευγάτοι’. Και δεν θα επιτρέψω από όποιο μετερίζι, αυτές οι εκφράσεις να χρησιμοποιούνται στο ΠΑΣΟΚ», τονίζει από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη αλλαγής»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η συμμετοχή είναι αφετηρία μάχης για προοδευτική διέξοδο.

«Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής. Η μάχη για την Προοδευτική Παράταξη είναι μάχη για τη Δημοκρατία. Το μέλλον μας είναι σήμερα στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Έχουμε επιλογή. Ας την κάνουμε πράξη», σημείωσε.

Την ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media ο Χάρης Δούκας, υποδηλώνοντας τη στήριξη στο πρόσωπό του από τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ενώ υπέρ της υποψηφιότητας Δούκα δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ποντάρουν στους αναποφάσιστους

Στο στόχαστρο Ανδρουλάκη και Δούκα η κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων, με τους δυο υποψηφίους να καλούν σε μαζική συμμετοχή στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης.

«Δεν θέλουμε την εξουσία για την εξουσία, ούτε την καρέκλα για την καρέκλα, θέλουμε να αγωνιστούμε για να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή και το λαό μας πιο ευτυχισμένο», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω βαθιά ότι ανατρέπεται. Οι κάλπες είναι άδειες, είναι ισχυρό, πολύ ισχυρό το μήνυμα της αλλαγής: 28-21, μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή, δουλεύουμε γι’ αυτό», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής.

Πώς και πού θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ

Οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΕΚΑΠ.

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου. Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς.

Για τον β’ γύρο των εκλογών δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή των αποδήμων, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ